MedWatch

Nuevolution afkræves millionerstatning

Efter at Nuevolution i går tabte en patentstrid mod sin tidligere forskningschef i Sø- og Handelsretten, kan selskabet nu se frem mod et større erstatningskrav.

Den tidligere medstifter af Nuevolution, Henrik Pedersen, der i går vandt en patentstrid i Sø- og Handelsretten mod sit tidligere selskab, vil nu afkræve firmaet en millionerstatning. Det skriver dagbladet Børsen.

”Når man investerer 1 million eller 2 i et patent, så forventer man selvfølgelig at få en del mere ud af det. Og erstatningskravet vil naturligvis afspejle, hvad jeg forventede at få ud af det, ikke hvad jeg investerede,” siger Henrik Pedersen til Børsen. Han er i dag adm. direktør af Chemgene Holding.

Nuevolution har i sit børsprospekt i december anslået risikoen til cirka 50.000 kr, men kravet vil blive langt større.

Hos Nuevolution mener man dog ikke, at sagen er slut endnu. Her stiller man sig uforstående over for Sø- og Handelsrettens afgørelse, som gav Henrik Pedersen ret i, at det patent sagen handler om retmæssigt er hans. Nuevolution hævder det er deres, fordi Henrik Pedersen købte patentet, der er nært beslægtet med virksomhedens kerneteknologi, mens Henrik Pedersen stadig var forskningschef i Nuevolution. Henrik Pedersen blev den gang bortvist fra sin stilling på det grundlag.

Adm. direktør i Nuevolution, Alex Haahr Gouliaev, siger derfor til Børsen, at han vil føre sagen videre.

Nuevolution-direktør: Jeg er målløs

Nuevolution-stifter får medhold i patentsag

Patentopgør med Nuevolution rykker tættere på

Forsiden lige nu

NNE henter amerikansk landechef fra Novo

Novo Nordisks ingeniørselskab NNE har fået ny landechef i USA, efter den tidligere landechef sagde op for at blive finansdirektør i den danske allergikoncern ALK. Vedkommende er hentet i Novo-familien.

Lægemiddelstyrelsen er skuffet, men glad for bronzen

Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz er skuffet over, at København ikke skal huse EMA, men også stolt over at have snuppet "bronzemedaljerne". Han påpeger dog også, at der ligger masser af arbejde forude i forbindelse med flytningen af lægemiddelagenturet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier