Den tyske medicinal- og kemikoncern Bayer har efter alt at dømme fundet den person, der skal overtage direktørposten, når topchef Marijn Dekkers om ti måneder forlader selskabet af familieårsager. Det skriver FiercePharma på baggrund af oplysninger i Financial Times.

  Bayer gør klar til tronskifte  

Kilder mener at vide, at Bayer allerede i denne uge annoncerer den nye topchef, som ifølge kilder bliver Werner Baumann. 53-årige Werner Baumann sidder i en position som chefstrateg og porteføljeofficer. Han var været hos Bayer i 28 år, og har blandt andet været koncernenes finansdirektør.

Den nuværende topchef Marijn Dekkers valgte i 2014 kun at forlænge sin fem-årige kontrakt, der udløb i 2014, med yderligere to år med familieårsager som grund. Senere har han forklaret, at hans børn er på vej til USA for at gå på college, og at han ønsker mere fleksibilitet i hans liv.

Da det stod klart, at Marijn Dekker ville forlade selskabet med udgangen af 2016, blev der spekuleret i både Werner Baumann og finansdirektør Johannes Dietsch som kronprinser til direktørposten. Nu lader det til, at det er førstnævnte, der har trukket det længste strå.