MedWatch

UCB får godkendt epilepsi-middel i USA

Belgiske UCB har fået grønt lys i USA til epilepsimiddel og kan samtidig fremvise gode resultater for deres osteroporose-middel, der er under udvikling.

Det kører for den belgiske medicinalkoncern UCB, der nu har fået godkendt sit epilepsimiddel Briviact mod epilepsi i USA.

Det skriver FiercePharma.

Briviact der blev godkendt i Europa i januar, er en såkaldt add-on behandling til allerede eksisterende epilepsibehandlinger.

"Patienter kan have forskellige reaktioner på de forskellige typer medicin, der er tilgængelige mod anfald. Med godkendelsen af Briviact, jeg er glad for, at patienter med epilepsi får en ny behandlingsmulighed," udtaler Billy Dunn, der er direktør for neurologiprodukter i FDA.

Epilepsi er en af de mest almindelige hjernelidelser og omkring 5,1 mio. mennesker i USA har en historie med epilepsi. Omkring 2,9 mio. menes at lide af aktiv epilepsi.

Fase tre-forsøg

Men ikke nok med den regulatoriske succes på med Briviact, så kunne UCB også her til morgen rapportere om gode resultater fra et fase tre-forsøg, som belgierne laver på et osteroporosemiddel sammen med Amgen.

Resultaterne viser, at midlet Romosozumab – et monoklonalt antistof, der fremmer bendannelse - kunne reducere kliniske frakturer, altså en sammensætning af både vertebrale og ikke vertebrale frakturer, hos patienterne efter 12 og 24 måneders behandling. Det drejer sig om kvindelige patienter, der er igennem overgangsalderen.

Det lykkedes dog ikke at reducere forekomsten af nonvertebrale frakturer alene.

UCB planlægger nu at søge godkendelse af Romosozumab i 2016.

UCB sælger generika-selskab i milliardhandel

Belgisk kæmpe i Parkinsons-samarbejde

Belgiske UCB tjener over 9 mia. på frasalg

Forsiden lige nu

EMA-chef får kritik for "partisk kampagne"

Direktøren for Det Europæiske Lægemiddelagentur beskyldes for at være lidt for smart og have skruet for hårdt på spin-knappen inden afgørelsen om placeringen af agenturet. Men medarbejderne elsker ham.

Skåninge raser over svensk regering i EMA-sag

I det sydlige Sverige er man fortørnede over, at Sverige ikke støttede Danmark bedre i kampen om at få Det Europæiske Lægemiddelagentur til København. Der bliver både brugt ord som kriminelt, svigt og ubegribeligt.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier