Det kører for den belgiske medicinalkoncern UCB, der nu har fået godkendt sit epilepsimiddel Briviact mod epilepsi i USA.

Det skriver FiercePharma.

Briviact der blev godkendt i Europa i januar, er en såkaldt add-on behandling til allerede eksisterende epilepsibehandlinger.

"Patienter kan have forskellige reaktioner på de forskellige typer medicin, der er tilgængelige mod anfald. Med godkendelsen af Briviact, jeg er glad for, at patienter med epilepsi får en ny behandlingsmulighed," udtaler Billy Dunn, der er direktør for neurologiprodukter i FDA.

Epilepsi er en af de mest almindelige hjernelidelser og omkring 5,1 mio. mennesker i USA har en historie med epilepsi. Omkring 2,9 mio. menes at lide af aktiv epilepsi.

Fase tre-forsøg

Men ikke nok med den regulatoriske succes på med Briviact, så kunne UCB også her til morgen rapportere om gode resultater fra et fase tre-forsøg, som belgierne laver på et osteroporosemiddel sammen med Amgen.

Resultaterne viser, at midlet Romosozumab – et monoklonalt antistof, der fremmer bendannelse - kunne reducere kliniske frakturer, altså en sammensætning af både vertebrale og ikke vertebrale frakturer, hos patienterne efter 12 og 24 måneders behandling.  Det drejer sig om kvindelige patienter, der er igennem overgangsalderen.

Det lykkedes dog ikke at reducere forekomsten af nonvertebrale frakturer alene.

UCB planlægger nu at søge godkendelse af Romosozumab i 2016.

  UCB sælger generika-selskab i milliardhandel

  Belgisk kæmpe i Parkinsons-samarbejde

  Belgiske UCB tjener over 9 mia. på frasalg