MedWatch

Amarin og FDA udskyder afgørelse om "off label" igen

Irske Amarin og FDA har endnu engang bedt retten om udskydelse i en sag om Amarins ”off label” brug af selskabets fiskeoliepille.

Forliget ligger ellers og lurer lige rundt om hjørnet, men nu har de to parter, irske Amarin og de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA, endnu engang bedt retten om udskydelse i en verserende sag og Amarins fiskeoliepille Vascepa, der er et receptpligtigt omega-3-produkt, som er beregnet til at sænke mængden af farligt blodfedt.

Det skriver FierceBiotech.

Ifølge mediet har de to parter indikeret, at de er tæt på at nå et forlig i en sag, der handler om Amarins rettigheder til at promovere såkaldt off label-brug af Vascepa, der betyder i indikationer, hvor den ikke er blevet godkendt af myndighederne.

Alligevel har man nu for tredje gang bedt en domstol i New York om en mindre udsættelse. Denne gang har parterne bedt om udsættelse indtil 18. marts.

Sagen startede sidste år, hvor FDA forbød Amarin at sælge og promovere Vascepa off label. Amarin indgav efterfølgende et søgsmål til distriktdomstolen i New York om, at FDA's forbud var imod selskabets ret til at ytre sig under den amerikanske forfatning.

FDA sagsøgt for brud på amerikansk forfatning

I august fik Amarin medhold i, at det er helt i orden at promovere selskabets fiskeoliepiller til brug som ikke er godkendt af FDA.

Irsk medicinalselskab vinder sag om off-label mod FDA

Forsiden lige nu

ABG: Konkurrenter kan have skabt uro om Darzalex-prognose

Problemer er fortsat for Genmab-aktien i kølvandet på hæmatologikonferencen ASH i denne uge, primært på baggrund af stærke data fra en CAR-T-celleterapi mod knoglemarvskræft. Aktien har torsdag eftermiddag mistet mere end 14 pct. af sine værdi i forhold til inden konferencen.

Novos nye partner har fokus på neurologiske sygdomme

Novo Nordisk har netop indgået en mulig milliardaftale med et belgisk selskab om et eksperimentel lægemiddel mod diabetes og NASH. Men biotekselskabets arbejde har ellers mere berøring med sygdomsområder, som to andre danske selskaber fokuserer på.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier