MedWatch

Klinisk nedtur fortsætter for amerikansk biotekselskab

Et amerikansk biotekselskab har efter en fase 3 fiasko med en lægemiddelkandidat mod virusinfektion nu valgt at trække stikket på yderligere to fase 3-studier.

Nedturen fortsætter for det amerikanske biotekselskab Chimerix. Tilbage i december fik selskabets antivirale lægemiddelhåb brincidofovir mod cytomegalovirus (CMV) en syngende fase 3 lussing, og nu har selskabet så valgt at stoppe yderligere to fase 3-studier med brincidofovir, skriver FierceBiotech.

Fase 3-nederlag til amerikansk biotekselskab

I stedet ønsker man nu at fokusere på et fase 2-studie, der skal give indsigt i, hvordan man bedst bevæger lægemiddelkandidaten frem, hedder det.

"Vi er skuffede over, at Supress-studiet ikke kunne bekræfte fordelene ved brincidofovir i forhold til at forebygge CMV i vores højrisiko HCT-patienter (personer, der har fået en hæmatopoietisk stamcelletransplantation), men vi er opmuntrede af den klare antivirale effekt af brincidofovir under behandlingsperioden og i nøgle subgrupper af højrisikopatienterne i dette studie," udtaler W. Garrett Nichols, medicinsk direktør hos Chimerix.

Forsiden lige nu

ABG: Konkurrenter kan have skabt uro om Darzalex-prognose

Problemer er fortsat for Genmab-aktien i kølvandet på hæmatologikonferencen ASH i denne uge, primært på baggrund af stærke data fra en CAR-T-celleterapi mod knoglemarvskræft. Aktien har torsdag eftermiddag mistet mere end 14 pct. af sine værdi i forhold til inden konferencen.

Novos nye partner har fokus på neurologiske sygdomme

Novo Nordisk har netop indgået en mulig milliardaftale med et belgisk selskab om et eksperimentel lægemiddel mod diabetes og NASH. Men biotekselskabets arbejde har ellers mere berøring med sygdomsområder, som to andre danske selskaber fokuserer på.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier