MedWatch

"Jeg har ingen anelse om, hvor de 3 mia dollars kom fra"

Express Scripts svarer nu tilbage i, hvad der er blevet en offentlig armlægning mellem de helt store aktører på det amerikanske medicinalmarked.

Tovtrækkerierne er i fuld gang i fuld offentlighed på det amerikanske medicinalmarked, hvor priserne på lægemidler er kommet i skarp fokus. Nu svarer den største pharmacy benefits manager, Express Scripts, tilbage i armlægningen mod det største sundhedsforsikringsselskab, Anthem.

PBM’erne er de selskaber, der forhandler priser med medicinalindustrien og sammensætter pakker af lægemidler, som de så videresælger til forsikringsselskaberne.

Tilbage i januar midt under den store J.P.Morgans sundhedskonference meldte Anthem ud i fuld offentlighed, at man ville have en besparelse på 3 mia. dollars, altså lidt over 20,5 mia. kr. om året, på den medicin, som selskabet køber fra Express Scripts.

Amerikansk sundhedsforsikringsselskab truer leverandør

Nu siger George Paz, adm. direktør for Express Scripts, at man er i fuld gang med forhandlinger med Anthem, men at han bestemt ikke mente, at Anthem var berettiget til 3 mia. dollars i besparelser. Og at man måske ikke skulle forhandle i offentligheden.

"Jeg har ingen anelse om, hvor de 3 mia dollars kom fra. Jeg har intet begreb om det, tallet giver ikke nogen mening. "Folk er lidt bestyrtede over, at dette rent faktisk finder sted i de offentlige markeder," siger han ifølge Bloomberg News på en telekonference for investorer.

Anthem og Express Scripts har en særlig aftale, som gør, at Anthem har ret til periodevise gennemgange af, hvor meget de egentlig betaler for deres medicin hos Express Script. Aftalen skyldes, at Anthem i 2009 solgte sin PBM-enhed til Express Script.

Læs hele historien her.

Danske: Trykket stemning smitter af på life science

Dominoeffekt eskalerer kolossal konsolideringskabale

Novo ramt af amerikansk prispres

Sundhedsforsikringsgigant overtager positionen som USA's største

Forsiden lige nu

MedWatch-indeks: Endnu en tung uge for biotekaktierne

Nedturen ser ud til at fortsætte for de danske biotekaktier, som alle oplevede kursfald i uge 47. Novo Nordisk ender for en efterhånden sjælden gangs skyld på toppen i MedWatch-indekset, efter at have givet markedet tiltro til fremtiden på sin kapitalmarkedsdag.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier