Tovtrækkerierne er i fuld gang i fuld offentlighed på det amerikanske medicinalmarked, hvor priserne på lægemidler er kommet i skarp fokus. Nu svarer den største pharmacy benefits manager, Express Scripts, tilbage i armlægningen mod det største sundhedsforsikringsselskab, Anthem.

PBM’erne er de selskaber, der forhandler priser med medicinalindustrien og sammensætter pakker af lægemidler, som de så videresælger til forsikringsselskaberne.

Tilbage i januar midt under den store J.P.Morgans sundhedskonference meldte Anthem ud i fuld offentlighed, at man ville have en besparelse på 3 mia. dollars, altså lidt over 20,5 mia. kr. om året, på den medicin, som selskabet køber fra Express Scripts.

  Amerikansk sundhedsforsikringsselskab truer leverandør

Nu siger George Paz, adm. direktør for Express Scripts, at man er i fuld gang med forhandlinger med Anthem, men at han bestemt ikke mente, at Anthem var berettiget til 3 mia. dollars i besparelser. Og at man måske ikke skulle forhandle i offentligheden.

"Jeg har ingen anelse om, hvor de 3 mia dollars kom fra. Jeg har intet begreb om det, tallet giver ikke nogen mening. "Folk er lidt bestyrtede over, at dette rent faktisk finder sted i de offentlige markeder," siger han ifølge Bloomberg News på en telekonference for investorer.

Anthem og Express Scripts har en særlig aftale, som gør, at Anthem har ret til periodevise gennemgange af, hvor meget de egentlig betaler for deres medicin hos Express Script. Aftalen skyldes, at Anthem i 2009 solgte sin PBM-enhed til Express Script.

Læs hele historien her.

  Danske: Trykket stemning smitter af på life science

  Dominoeffekt eskalerer kolossal konsolideringskabale

  Novo ramt af amerikansk prispres

  Sundhedsforsikringsgigant overtager positionen som USA's største