MedWatch

Bluebird får selskab af Celgene i nyt kræftsstudie

Amerikanske Bluebird Bio med danske Nick Leschly i spidsen har startet et nyt kræftstudie med deres CAR T-terapi mod blodkræft. Partneren Celgene er sprunget med om bord på forsøget.

Et samarbejde mellem det amerikanske Bluebird Bio, der ledes af danske Nick Leschly, og Celgene materialiserer sig nu i et nyt studie med Bluebirds CAR-T-terapi bb2121 mod blodkræft, multiple myeloma. Det skriver FierceBiotech.

Med det nye studie udnytter Celgene en option om en ekslusiv licens ved at betale Bluebird 10 mio. dollars.

Celgene og Bluebird indgik tilbage i 2013 et samarbejde, der skulle have fokus på at bruge genmodificeringsteknologi til at ændre patienternes egne såkaldte CAR T-celler til at gå ind og dræbe cancercellerne.

Celgene indgår gensamarbejder

Sidste år valgte Celgene dog at indsnævre det forholdsvis brede samarbejde til kun at fokusere på ét mål det såkaldte B-celle-modnings antigen, som er et protein, der har været knyttet til blodkræft såsom myelomatose.

Celgene indsnævrer aftale med Leschly-selskab

Forsiden lige nu

GSK får FDA nik til potentiel revolutionerende HIV-behandling

GSK har fået grønt lys fra de amerikanske lægemyndigheder, FDA, til selskabets mest lovende HIV-middel. Tilladelsen kan være indledningen til et paradigmeskifte inden for HIV-behandling, idet behandlingen reducerer antallet af lægemidler, patienterne behøver at tage.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier