Det amerikanske medicinalselskab Pfizer skal af med ca. 5 mia. kr. i et forlig på grund af anklager om overpris. Sagen involverer Pfizers datterselskab Wyeth, som koncernen købte tilbage i 2009. Dermed bliver det også en af de største forligssager af sin art. Det skriver FiercePharma.

Sagen har efterhånden en del år på bagen – den stammer også tilbage fra 2009. Anklagerne lød på, at Wyeth imellem 2001 og 2006 ikke havde givet de samme rabatter på halsbrandsmidlet Pronotix til det statsejede Medicaid, som selskabet gav til privatejede forsikringsselskaber. Wyeth understreger, at forliget ikke indeholder nogen indrømmelse af skyld.

Selvom det er et særdeles substantielt beløb, er det dog væsentlig mindre en de 2 mia. dollars (13 mia. kr.), som det amerikanske Justitsministerium havde regnet med.

Som følge af sagen justerer Pfizer dermed også sine finansielle resultater fra 2015. Tidligere på måneden fremviste Pfizer et overskud for fjerde kvartal på 613 mio. dollars. Det er nu ændret til et underskud på 172 mio. dollars.

  Pfizer-direktør om Allergan-direktører: De har åbnet øjnene

  Pfizer falder trods stærk slutspurt

  Pfizer mener, de har den potentielt bedste behandling mod kræft