MedWatch

Pfizer får milliardsmæk fra Medicaid-sag

I et af de største forlig af sin art, skal amerikanske Pfizer af med adskillige mia. på grund af anklager om, at datterselskabet Wyeth har krævet overpris fra Medicaid.

Det amerikanske medicinalselskab Pfizer skal af med ca. 5 mia. kr. i et forlig på grund af anklager om overpris. Sagen involverer Pfizers datterselskab Wyeth, som koncernen købte tilbage i 2009. Dermed bliver det også en af de største forligssager af sin art. Det skriver FiercePharma.

Sagen har efterhånden en del år på bagen – den stammer også tilbage fra 2009. Anklagerne lød på, at Wyeth imellem 2001 og 2006 ikke havde givet de samme rabatter på halsbrandsmidlet Pronotix til det statsejede Medicaid, som selskabet gav til privatejede forsikringsselskaber. Wyeth understreger, at forliget ikke indeholder nogen indrømmelse af skyld.

Selvom det er et særdeles substantielt beløb, er det dog væsentlig mindre en de 2 mia. dollars (13 mia. kr.), som det amerikanske Justitsministerium havde regnet med.

Som følge af sagen justerer Pfizer dermed også sine finansielle resultater fra 2015. Tidligere på måneden fremviste Pfizer et overskud for fjerde kvartal på 613 mio. dollars. Det er nu ændret til et underskud på 172 mio. dollars.

Pfizer-direktør om Allergan-direktører: De har åbnet øjnene

Pfizer falder trods stærk slutspurt

Pfizer mener, de har den potentielt bedste behandling mod kræft

Forsiden lige nu

GSK får FDA nik til potentiel revolutionerende HIV-behandling

GSK har fået grønt lys fra de amerikanske lægemyndigheder, FDA, til selskabets mest lovende HIV-middel. Tilladelsen kan være indledningen til et paradigmeskifte inden for HIV-behandling, idet behandlingen reducerer antallet af lægemidler, patienterne behøver at tage.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier