MedWatch

GSK-chef: Dagene med uhæmmet prisfastsættelse er forbi

Medicinalfirmaerne skal gøre alting hurtigere, bedre og billigere, lyder det fra den øverste ansvarlige for GlaxoSmithKlines amerikanske forretning. Fokus på priserne vil kun blive større i den kommende tid.

"Dagene med uhæmmet prisfastsættelse er langt væk."

Sådan lyder skudsmålet overfor Bloomberg News fra Jack Bailey, der er den øverste ansvarlige for GlaxoSmithKlines amerikanske forretning. Udmeldingen kommer som følge af det stærkt stigende fokus på prisfastsættelse af lægemidler, også på det amerikanske marked, som man har set i løbet af 2015 og 2016.

Selskaber som Turing ledet af den yderst kontroversielle Martin Shkreli og Valeant har med den dårlige omtale af prisstigninger på deres lægemidler rettet spottet mod hele industrien, og det kan mærkes. Ifølge Jack Bailey vil prisfastsættelsen med al sandsynlighed fortsætte med at komme under "dyb, dyb kontrol".

"Vi må sikre, at vi gør alt hurtigere, bedre, billigere," lyder det overfor Bloomberg News.

Læs hele historien her.

GSK's nye astmamedicin kritiseres for prisen

GSK-rabat gør NICE blød i knæene

Medicinalgiganter slår igen i amerikansk priskrig

Prispresset på medicin vil øges i USA

EU-Kommissær åbner for bredere samarbejde om medicinpriser

Forsiden lige nu

MSD's Keytruda fejler i mavekræftstudie

Immunterapien Keytruda fra amerikanske Merck/MSD har ikke kunnet overgå kemoterapi i andenlinjebehandling af patienter med kræft i mave eller spiserør. Lægemidlet blev for få måneder siden godkendt i indikationen i tredje linje.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier