MedWatch

Sundhedsministeriet kræver hurtigere sagsbehandling fra lægemiddelstyrelsen

Ny resultatkontrakt mellem Sundheds- og Ældreministeriet og Lægemiddelstyrelsen opstiller en række krav til den nyoprettede styrelse, og de inkluderer blandt andet hurtigere sagsbehandlingstid på en række ansøgninger.

I 2016 skal Lægemiddelstyrelsen levere en hurtigere sagsbehandlingstid på blandt andet virksomhedernes ansøgninger om medicintilskud. Det fremgår af en ny resultatkontrakt mellem Sundheds- og Ældreministeriet og den nyoprettede Lægemiddelstyrelse.

Dagens Pharma skriver tirsdag, at den nye resultatkontrakt i alt opstiller 17 specifikke krav for styrelsens arbejde, og de ni af kravene er relateret til lægemiddelgodkendelse, herunder hurtigere behandling af virksomhedernes ansøgninger om medicintilskud. Kravet lyder således:

"Ansøgningerne forelægges Medicintilskudsnævnet, som vurderer ansøgningen og afgiver en lægefaglig indstilling til Lægemiddelstyrelsen. Lægemiddelstyrelsen skal behandle mindst 80 pct. af alle ansøgninger fra virksomheder om generelt tilskud til medicin, som kun behandles af Medicintilskudsnævnet 1 gang, inden for 80 dage."

Ifølge Søren Beicker Sørensen fra Lægemiddelindustriforeningen (Lif) er der tale om et helt nyt, omend konservativt sat mål, da det nok ikke bliver så svært at opfylde. Han ser dog også positivt på de nye krav, da tyder på et mere intensivt fokus på lægemidlernes vej til markedet.

Indtil videre gælder resultatkontrakten kun for 2016, men den kan genforhandles, når den nye direktør, Thomas Senderovitz, tiltræder den 1. april. Hele resultatkontrakten kan læses her.

”Min prioritet er at sikre gode og effektive lægemidler til befolkningen”

Tidl. chef i Lægemiddelstyrelsen: ”Træd forsigtigt”

Lif: Brug for hurtig etablering af parallelaftaler efter afstemning

Forsiden lige nu

MedWatch-indeks: Endnu en tung uge for biotekaktierne

Nedturen ser ud til at fortsætte for de danske biotekaktier, som alle oplevede kursfald i uge 47. Novo Nordisk ender for en efterhånden sjælden gangs skyld på toppen i MedWatch-indekset, efter at have givet markedet tiltro til fremtiden på sin kapitalmarkedsdag.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier