MedWatch

Kina vil accelerere egen lægemiddelindustri

Den kinesiske regering fortsætter arbejdet med en strammere regulering af det hjemlige medicinalmarked, og det kommer til at give bedre vilkår for traditionel medicin samt sporing af lokalt producerede lægemidler.

Nok en gang kommer den kinesiske regering med et udspil, som skal styrke deres egen lægemiddelindustris effektivitet og troværdighed. Denne gang er der tale om tiltag, som skal give mere plads til den traditionelle kinesiske medicin samt styrke sikkerheden og sporingen af lokalt producerede lægemidler. Det skriver Reuters.

Med et marked der giver adgang til næsten 1,4 mia. indbyggere er Kina et attraktivt og ikke mindst lukrativt marked for medicinalindustrien. Det er den kinesiske regering også i stigende grad klar over, da medicinudgifterne ryger til vejrs i takt med at befolkningen får adgang til de dyre udenlandske lægemidler. Derfor har regeringen i den seneste tid været meget fokuseret på at forbedre deres egen lægemiddelindustri.

Blandt andet har den kinesiske lægemiddelstyrelse i de sidste par måneder afvist en række lægemiddelkandidater på baggrund af mangelfuld forsøgsdata og sat klemmer på andre selskaber over fejl i deres medicin.

“Ved at accelerere udviklingen af vores egen lægemiddelindustri vil vi bedre kunne servicere borgernes sundhedsbehov, hjælpe til med at bygge et sundere Kina og udløse økonomisk vækstpotentiale,” lyder det sig i meldingen på den kinesiske regerings hjemmeside.

Dermed lægger regeringen ikke skjul på deres intentioner om, at den lokale industri skal have en større bid af kagen, når Kinas udgifter til sundhedssektoren efter al sandsynlighed rammer 1,3 trillioner dollars i 2020.

Kina slår ned på den lokale medicinalindustri

Kina skærper blikket på kliniske forsøg

Lokal satsning i Kina giver godkendelser til GSK og J&J

Forsiden lige nu

Store danske medicinalvirksomheder satser på Colombia

De største spillere i den danske medicinalbranche rejser torsdag til Colombia med Dansk Industri i jagten på nye markeder. Middelklassen er eksploderet i det latinamerikanske land, og det har sat større krav til velfærd og sundhedsvæsenet højt på dagsordenen.

Dansk vækstkomet fortsætter ufortrødent og udvider til USA

DTU-virksomheden Intomics er klar til at skrive videre på den væksthistorie, der har ført til en stigning i bruttofortjenesten på 140 pct. på fire år og en fordobling af arbejdsstyrken på blot et par år. Det siger selskabets adm. direktør, Thomas Skøt Jensen, som også afslører, at man er på nippet til at udvide forretningen til den amerikanske biotekby Cambridge.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier