MedWatch

Kina vil accelerere egen lægemiddelindustri

Den kinesiske regering fortsætter arbejdet med en strammere regulering af det hjemlige medicinalmarked, og det kommer til at give bedre vilkår for traditionel medicin samt sporing af lokalt producerede lægemidler.

Nok en gang kommer den kinesiske regering med et udspil, som skal styrke deres egen lægemiddelindustris effektivitet og troværdighed. Denne gang er der tale om tiltag, som skal give mere plads til den traditionelle kinesiske medicin samt styrke sikkerheden og sporingen af lokalt producerede lægemidler. Det skriver Reuters.

Med et marked der giver adgang til næsten 1,4 mia. indbyggere er Kina et attraktivt og ikke mindst lukrativt marked for medicinalindustrien. Det er den kinesiske regering også i stigende grad klar over, da medicinudgifterne ryger til vejrs i takt med at befolkningen får adgang til de dyre udenlandske lægemidler. Derfor har regeringen i den seneste tid været meget fokuseret på at forbedre deres egen lægemiddelindustri.

Blandt andet har den kinesiske lægemiddelstyrelse i de sidste par måneder afvist en række lægemiddelkandidater på baggrund af mangelfuld forsøgsdata og sat klemmer på andre selskaber over fejl i deres medicin.

“Ved at accelerere udviklingen af vores egen lægemiddelindustri vil vi bedre kunne servicere borgernes sundhedsbehov, hjælpe til med at bygge et sundere Kina og udløse økonomisk vækstpotentiale,” lyder det sig i meldingen på den kinesiske regerings hjemmeside.

Dermed lægger regeringen ikke skjul på deres intentioner om, at den lokale industri skal have en større bid af kagen, når Kinas udgifter til sundhedssektoren efter al sandsynlighed rammer 1,3 trillioner dollars i 2020.

Kina slår ned på den lokale medicinalindustri

Kina skærper blikket på kliniske forsøg

Lokal satsning i Kina giver godkendelser til GSK og J&J

Forsiden lige nu

EUHA-optakt: Det skal vi holde øje med

Når det i morgen går løs på høreapparatsmessen EUHA i Nürnberg, er det især værd at holde med selskabernes status på remote fine tuning-teknologier, genopladelige batterier og det kommende over the counter-marked i USA. De helt store produktlanceringer skal vi nok ikke forvente, vurderer analytiker.

Danske rehabselskaber flokkes til det tyske marked

De danske producenter af hjælpemidler søger i stigende grad vækst fra salg i Tyskland. Det gælder etablerede koncerner som Guldmann, der investerer i Tyskland på ny, såvel som de helt små opstartsvirksomheder, der tager deres første skridt på markedet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier