Sidste runde i en længevarende patentstrid i Storbritannien mellem Eli Lilly, og det der før hed Actavis, men nu hedder Allergan, er ikke faldet ud til Eli Lillys fordel.

Det skriver Reuters.

Striden handler om Eli Lillys blockbuster lungekræftpræparat Alimta, som sidste år solgte for 2,49 mia. dollars – cirka 16,5 mia. kroner - på verdensplan, hvilket betyder, at det er Eli Lillys andet bedst sælgende produkt.

I juni vandt Eli Lilly ellers en runde ved en appeldomstol i det, der kaldes et sekundært patent, som vedrører den vitaminblanding, som gives sammen med Alimta. Her fandt appeldomstolen, at det ikke var okay at opløse Allergans generiske version af Alimta bare i en saltvandsopløsning.

Men den gang tog man ikke stilling til, om den generiske version måtte opløses i druesukker, og det er det, som Højesteret nu har sagt ja til, er ok.

Afgørelsen gælder ikke kun i Storbritannien, men også i Frankrig, Italien og Spanien. Alimta er gået af patent i de store europæiske lande, men vitamin-regimet løber indtil juni 2021.

Eli Lilly vil dog nu appellere den sidste afgørelse, så sagaen er ikke slut endnu.

Lilly vinder amerikansk patentsag om blockbuster

Lilly vinder vigtig sag om patent på kræft-blockbuster

Eli Lilly taber appelsag om topsællert