MedWatch

Hollywood-stjerne med HIV melder sig som forsøgsperson

Hollywoodstjernen Charlie Sheen, der i november sidste år meddelte, at han har HIV, har nu meldt sig som forsøgsperson i et klinisk forsøg med et antistof, der skal blokere HIV fra at invadere immunceller.

Et lille canadisk biotekselskab har tiltrukket sig opmærksomhed, efter Hollywoodstjernen Charlie Sheen har meldt sig som forsøgsperson i et klinisk studie med selskabets antistof Pro 140.

Det skriver Forbes.

Ifølge mediet deltog Charlie Sheen i tv-progammet Dr. Oz, hvor han meddelte, at han ønskede at være en del af forsøget med det monoklonale antistof Pro 140 fra biotekselskabet CytoDyn. Det injicerbare antistof er udviklet til at blokere HIV fra at invadere immuncellerne.

Charlie Sheen, der i november sidste år offentliggjorde, at han var smittet med HIV, fortalte i samme show, at hans tidligere behandling, en alternativ gedemælksbehandling i Mexico, var en fejl, og at han derfor nu ønskede at være en del af det kliniske forsøg med CytoDyn.

Biotekselskabets adm. direktør Nader Pourhassan svarede, at såfremt Charlie Sheen er kvalificeret til at deltage i studiet, er han velkommen. CytoDyn startede fase 3-studier med Pro 140 i oktober sidste år.

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejde med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Biogen får også norsk nej til Spinraza

Prisen på lægemidlet Spinraza er urimelig høj, mener nu også den norske pendant til Medicinrådet, 'Beslutningsforum for nye metoder', der – ligesom Medicinrådet i Danmark – ikke vil anbefale midlet som standardbehandling.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier