MedWatch

Google satser stort på life science

Bill Maris, der har startet venturekapitalfonden Google Ventures, som forvalter Googles pengestrøm, vil gøre fonden til en stor spiller inden for medicinal og biotek.

Du kan højest miste alle dine penge.

Sådan lyder devisen bag Google Ventures (GV) filosofi om fremover at investere en stor del af teknologigigantens pengetank i sundhed og biotek. Det skriver Bloomberg.

Bag venturekapitalfonden og filosofien står Bill Maris, der er grundlæggeren af GV. GV er kendt for sine investeringer i teknologi, men Bill Maris vil nu have, at GV bliver kendt som en stor spiller inden for life science.

Fonden har 2,4 mia. dollars at forvalte, altså små 16 mia. kroner, og sidste år var omkring en tredjedel af fondens investeringer i sundhed. I modsætning til mange andre fonde fra teknologiens verden, er Bill Maris ikke bange for at investere i medicinudvikling og medico-udstyr, som skal godkendes af FDA, hvilket jo som bekendt er en langvarig proces. Men GV har penge nok fra Google, hvorfra der konstant kommer nye i en lind strøm.

”Jeg bruger ikke tid på at rejse penge. Alphabet (holdingselskabets for alle Googles aktiviteter, red.) kan give os så mange penge, vi vil have. Men de kan ikke give os tid, så vi investerer tid mere forsigtigt end penge,” har Bill Maris sagt i et interview.

Spektakulære resultater

Maris har selv læst neurovidenskab og har arbejdet som porteføljemanager inden for bioteknologi ved det svenske investeringsfirma Investor AB.

GV investerede sidste år i Editas Medicine, som gik på børsen i år. Firmaet starter sine første kliniske test inden for gen-editering næste år. Et andet selskab med GV-penge i ryggen er Denali Therapeutics, et biotekselskab, der blev grundlagt i maj, som arbejder inden for neurodegenerative sygdomme.

Bill Maris har peget på områder som genomics, kræft, CNS og aldersrelaterede sygdomme som investeringsmål for GV.

”Vi er på udkig efter spektakulære resultater. Du kan højest miste alle dine penge,” har Bill Maris sagt.

Skepsis over for Googles annoncerede kræftpille

J&J starter kirurgi-selskab med Googles life science-datter

Det skal Googles life science-selskab hedde

Forsiden lige nu

Her er Novo Nordisks strategi for fremtiden

Novo Nordisk har lagt en plan for den fremtidige vækst i de forskellige dele af sin forretning. Der vil både være fokus på den traditionelle kerneforretning og nye områder, og så har selskabet intensiveret sin jagt på mulige opkøb.

Allergan sagsøgt for at vildlede patentkontor

Endnu engang er amerikanske Allergan havnet i en patenttvist om blockbusteren Restasis. Denne gang handler det dog ikke om selskabets såkaldte ”indianer-finte”, men derimod om vildledning af det amerikanske patentkontor.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier