Udelt opmærksomhed er som oftest en god ting. Men i Valeants tilfælde kommer den ekstra opmærksomhed fra den store amerikanske pharmacy benefits manager Express Scripts ikke nødvendigvis som en god ting.

For årsagen til, at Express ifølge Bloomberg News kigger Valeant ekstra efter i sømmene, er, at sidste års hårde kritik af Valeant for dets forretningsmetoder og anklager om at snyde sig til salgsvækst gennem et tvivlsomt forhold til apotekskæden Philidor, som man i al hemmelighed selv har kontrolleret, og samtidig kraftigt øget priserne på dets midler.

"Vi ser på hver eneste krav til deres produkter. De får ekstra kontrol," siger Express Scripts' chief medical officer, Steve Miller.

Express Scripts har allerede taget handling i forhold til et Valeant-middel, diabetesproduktet Glumetza, hvis pris steg 800 pct. i 2015. Man startede med at blokere tilskud til Glumetza, da en generisk version blev tilgængelig i denne måned.

Samtidig uddelte Steve Miller fra Express Scripts roser til Mercks topchef, Ken Frazier, i forhold til selskabets tilgang til forhandlingerne om hepatitis C-midlet Zepatier.

Merck har nemlig valgt at sætte en 54,600 dollars-listepris på et 12-ugers behandlingsregime med midlet, hvilket er 42 pct. lavere end listeprisen for Gilead Sciences' hepatitis-middel, Harvoni, der koster 94,500 dollars.

  Express Scripts dropper Valeant-middel fra indkøbsliste

  Valeant ruster sig til kamp – hyrer advokat og krisekommunikatør

  Valeant-chef går bodsgang: "De sidste par uger har været en smertefuld lektie"

  Merck-godkendelse er god nyhed for amerikanske betalere