MedWatch

Valeant bliver kigget efter i sømmene

Express Scripts tildeler alle recepter på midler fra canadiske Valeant Pharmaceuticals ekstra opmærksomhed i kølvandet fra sidste års anklager om prisfusk og sender samtidig store roser afsted til Mercks topchef.

Udelt opmærksomhed er som oftest en god ting. Men i Valeants tilfælde kommer den ekstra opmærksomhed fra den store amerikanske pharmacy benefits manager Express Scripts ikke nødvendigvis som en god ting.

For årsagen til, at Express ifølge Bloomberg News kigger Valeant ekstra efter i sømmene, er, at sidste års hårde kritik af Valeant for dets forretningsmetoder og anklager om at snyde sig til salgsvækst gennem et tvivlsomt forhold til apotekskæden Philidor, som man i al hemmelighed selv har kontrolleret, og samtidig kraftigt øget priserne på dets midler.

"Vi ser på hver eneste krav til deres produkter. De får ekstra kontrol," siger Express Scripts' chief medical officer, Steve Miller.

Express Scripts har allerede taget handling i forhold til et Valeant-middel, diabetesproduktet Glumetza, hvis pris steg 800 pct. i 2015. Man startede med at blokere tilskud til Glumetza, da en generisk version blev tilgængelig i denne måned.

Samtidig uddelte Steve Miller fra Express Scripts roser til Mercks topchef, Ken Frazier, i forhold til selskabets tilgang til forhandlingerne om hepatitis C-midlet Zepatier.

Merck har nemlig valgt at sætte en 54,600 dollars-listepris på et 12-ugers behandlingsregime med midlet, hvilket er 42 pct. lavere end listeprisen for Gilead Sciences' hepatitis-middel, Harvoni, der koster 94,500 dollars.

Express Scripts dropper Valeant-middel fra indkøbsliste

Valeant ruster sig til kamp – hyrer advokat og krisekommunikatør

Valeant-chef går bodsgang: "De sidste par uger har været en smertefuld lektie"

Merck-godkendelse er god nyhed for amerikanske betalere

Forsiden lige nu

Novo-direktør: Det kan man ikke gøre meget bedre

Et amerikansk ekspertpanel under FDA stemte onsdag så godt som enstemmigt for en godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid. Det vakte stor glæde i selskabets hovedkvarter, hvor forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen fulgte seancen med flere hundrede kolleger.

Sydbank: Eksperter ser semaglutid som den førende GLP-1-analog

Ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen var de eksperter, som onsdag aften anbefalede en amerikansk godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid, meget tilfredse med både effekt- og hjertekardata på midlet. Han forventer en kursstigning fra morgenstunden og en godkendelse til december.

Amerikansk Novo-rival sætter sig selv til salg

Novo Nordisks nærmeste rival på det amerikanske marked for fedmebehandling sår tvivl om sin egen overlevelse og lægger blandt andet op til, at et salg eller en fusion kan komme på tale.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier