MedWatch

GSK får trecifret millionbøde for at kvæle konkurrencen

Britiske GlaxoSmithKline har fået ørerne i maskinen hos de britiske myndigheder for "ulovlig adfærd målrettet mod at kvæle konkurrencen". Det har nu kostet selskabet en trecifret millionbøde.

Storbritanniens største medicinalfirma, GlaxoSmithKline, har fået en bøde på 37 mio. pund, svarende til omkring 353 mio. kr., af de britiske konkurrencemyndigheder for "ulovlig adfærd målrettet mod at kvæle konkurrencen".

Det skriver Financial Times.

GlaxoSmithKline har ifølge de britiske myndigheder betalt rivaler 50 mio. pund for at hindre dem i at udvikle en erstatning for GlaxoSmithKlines antidepressiv Seroxat.

Ifølge myndighederne forsøgte GlaxoSmithKline dermed at "forhindre, begrænse eller forstyrre" konkurrence i markedet i perioden 2001 til 2004.

Ifølge konkurrencemyndighederne medførte konkurrenceforvridningen, at markedet ikke oplevede det potentielle prisfald, som ellers kunne have fundet sted. Da GlaxoSmithKline omsider var holdt op med at influere markedet, faldt priserne på den type antidepressive præparater, som Seroxat tilhører, med over 70 pct. i løbet af to år.

GlaxoSmithKline-aktien stiger fredag morgen med 0,8 pct. til 1356,50 pence på børsen i London.

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejde med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier