MedWatch

Flemming siger stop for opkøb

329 mia. kr. må være nok. For nu. Irske Shire og topchefen Flemming Ørnskov sætter i hvert fald tilsyneladende de senere års opkøbstogt i bero.

Nok er nok. Sådan lyder meldingen fra den danske topchef Flemming Ørnskov ifølge Financial Times. De seneste års opkøbstogt fra irske Shire bliver nu sat i bero.

"Vi har mere end nok at gøre lige nu. Det vigtigste er at få de interne vækstdrivere til at lykkes," siger han således til Financial Times.

Meldingen kommer efter, at Shire inden for en kort årrække har foretaget flere store opkøb kulminerende med januar måneds 220 mia. kr. store overtagelse af amerikanske Baxalta.

Før det satte man hagerne i Dyax i november 2015 for 5,9 mia. dollars, NPS i januar 2015 for 5,2 mia. dollars og ViroPharma, som Shire købte i november 2013 for 4,2 mia. dollars.

Selskabet vil komme til at genoptage handelsaktiviteten i fremtiden, understreger topchefen over Financial Times, hvilket er i overensstemmelse med selskabets 30-årige historie, som er en opkøbsdrevet ekspansion. Men han ønsker at reducere gælden - som forventes at nå 25 mia. dollars efter Baxalta-handlen - før man fortsætter.

Ventet vækstopbremsning hos Shire

”Det er en innovationsindustri, og hvis man taber forbindelsen til innovationen, så taber man forbindelsen til livslinjen i industrien”

"Det er ikke billigt, men der er ikke nogen ting, som fås billigt i dag"

Dansk topchef afviser planlagt karriere som ’totalt pjat’

Forsiden lige nu

MedWatch-indeks: Endnu en tung uge for biotekaktierne

Nedturen ser ud til at fortsætte for de danske biotekaktier, som alle oplevede kursfald i uge 47. Novo Nordisk ender for en efterhånden sjælden gangs skyld på toppen i MedWatch-indekset, efter at have givet markedet tiltro til fremtiden på sin kapitalmarkedsdag.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier