MedWatch

Sanofi-topchef vil have hurtig udvikling af Zika-vaccine

Franske Sanofis topchef Olivier Brandicourt skubber på for at få en hurtig udvikling af en ny vaccine mod Zika-virussen.

Topchef hos Sanofi, Olivier Brandicourt, har fået blod på tanden, efter selskabet har formået at udvikle den første dengue-vaccine. Nu går topchefen efter at få udviklet en Zika-vaccine så hurtigt som muligt, skriver Bloomberg.

Under en pressekonference i tirsdags sagde Olivier Brandicourt, at man kunne begynde at teste vaccinekandidater i mennesker allerede næste år, og at den kliniske udvikling "er usandsynlig i mindre end tre år," men stadig hurtigere end den typiske 10 års tidslinje, og meget kortere end de 20 år, som det tog Sanofi at bringe Dengvaxia dengue-vaccinen på markedet.

Selskabet meldte i sidste uge ud, at man ville drage nytte af de erfaringer, netværk og infrastruktur, der blev opbygget i forbindelse med udviklingen af Dengvaxia, da dengue og Zika tilhører den samme virus-familie. Sanofi afventer i øjeblikket Zika-virusprøver fra Brasilien.

Forsiden lige nu

Genmab søger om ny godkendelse hos EMA

I Europa vil Genmab nu til at have hovedproduktet, Darzalex, godkendt til førstelinjebehandling for knoglemarvskræft. Det udløser en ny milepælsbetaling fra partneren Janssen. (Opdateret 13.35)

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier