Tre nye medlemmer af koncerndirektionen hos Lundbeck blev onsdag præsenteret i forbindelse med årsregnskabet for 2015, så direktionen nu tæller seks mand i stedet for tre.

Men der er ikke som sådan tale om en oprustning på ledelsesfronten faktisk tværtimod.

”Da jeg startede her, var der en adm. direktør og så to registrerede direktører, Anders Götzshe (finansdirektør, red.), og Anders Gersel (forskningsdirektør, red.). Og så var der en ledelsesgruppe - corporate management group - som bestod af ti mennesker. Det er det, jeg nu har smeltet sammen, rationaliseret eller fokuseret om du vil, så vi nu har én direktion, som består af seks mennesker,” forklarer Kåre Schultz om de nye direktionsmedlemmer, der tæller Staffan Schüberg, der er ny kommerciel direktør, Jacob Tolstrup, der er ny stabsdirektør og Lars Bang, der er ny funktionsdirektør.

Alle tre sad i den tidligere ledelsesgruppe. I gruppen har tidligere også siddet juridisk direktør Mette Carlstedt, porteføljedirektør Allan Wehnert, direktør for produktstrategi, Andreas Eggert, og Ole Chrintz, der, inden han gik på pension i december, var direktør for Europa og Internationale Markeder.

”Nu har vi en fuldstændig straight lige ud ad landevejen organisation uden det her dobbeltlagssystem. Det en forenkling af organisationen og en fokusering af organisationen med det hold, som jeg tror på kan implementere strategien,” siger Kåre Schultz.

  Her er de nye ansigter på Kåres hold

  Kåre Schultz: ”Det er spørgsmålet, om man tør”

  Lundbeck øger nu toplinjen og udvider topledelsen