Den amerikanske medicinalvirksomhed, der har specialiseret sig i kopilægemidler, har budt 165 svenske kr. per aktie i Meda. Det svarer til en samlet værdiansættelse på 7,2 mia. dollar for Meda, skriver Bloomberg News.

Buddet ligger 92 pct. over slutkursen på Meda-aktien onsdag og er også højere end aktiens rekordkurs på 150,80 svenske kr.

Til gengæld vil Mylan kun betale med kontanter for 80 pct. af de aktier, som selskabet modtager i Meda. De resterende aktier vil blive byttet til nye aktier i Mylan.

Meda-aktien stiger torsdag formiddag med 71 pct. til 146,90 svenske kr. på Stockholmsbørsen. Derimod faldt Mylan 9 pct. på eftermarkedet onsdag i USA.

Ifølge Bloomberg News er der tale om en af de højeste præmier, der nogensinde er betalt i medicinalindustrien, når der måles på handler til en værdi over 5 mia. dollar. Modsat ligger prisen i midten af feltet, når der måles på, hvad Mylan betaler for en overskudskrone.

Meda skriver i en meddelelse, at selskabets storaktionærer Stena Sessan og Fidim med henholdsvis 21 pct. og 9 pct. af aktierne, har indgået aftale om at acceptere købstilbuddet.

  Mylan i svensk storhandel

  Svensk medicinalselskab sælger ud

  Medie: Svensk selskab vil sælge amerikanske aktiviteter

  Meda køber italiensk selskab for 15 mia. kr.