MedWatch

Pfizer-direktør om Allergan-direktører: De har åbnet øjnene

Pfizer forsøger fortsat at berolige investorer og medarbejdere om, at fusionen med Allergan ikke kommer til at betyde et markant mindre fokus på intern forskning og udvikling.

Der har været en vis uro hos både investorer og især forskningsmedarbejderne hos den amerikanske medicinalkolos Pfizer, lige siden man annoncerede planerne om at overtage Allergan i verdenshistoriens største medicinalhandel. For med i handlen fik man også Allergans topchef, Brent Saunders, og der var visse indikationer på, at han dels ikke ville slå sig tåls med at være andet end meget højt oppe i hierarkiet, og dels heller ikke var den største fan af intern forskning og udvikling.

"Tanken om, at man skal foretage lægemiddeludvikling for at spille med de tunge drenge, er en fejlslutning."

Sådan har Brent Saunders således tidligere sagt til Forbes. Og nu er han driftdirektør i det kombinerede Pfizer/Allergan - af mange spået til inden alt for længe at tage over efter Pfizer-topchefen Ian Read.

Derfor har Pfizer og Saunders selv måtte berolige omverdenen med, at intern F&U skam er af det gode. Også set i lyset af, at Allergan har brugt, hvad der svarer til omkring 7 pct. af sin årlige omsætning på F&U, mens Pfizer ligger oppe på 16 pct.

Nu er Pfizer-forskningschef Mike Dolsten ifølge BioSpace så på ny ude på barrikaderne for at plædere for Pfizers forpligtelse til F&U. Han siger således, at Allergan-direktørerne "har åbnet øjnene" for de positive sider af in-house lægemiddeludvikling.

Men Pfizer har fortsat planer om at skære omkring 2 mia. dollars i omkostninger som følge af fusionen, hvoraf umiddelbart beskedne 67 mio. dollars skal komme fra F&U. Og investorerne er skeptiske, da de ifølge BioSpace tænker, at tallet på de 2 mia. dollars kan være lavt sat, og ikke tagende hensyn til forskellige regulatorer og politikere, som ikke har været meget begejstrede for skatteaspekterne af handlen.

Medvind til Allergans kronjuvel

Pfizer: Fokuser nu på vores pipeline

Danske: Pfizer bliver en stærkere konkurrent

Medie: Pfizers megaopkøb står og falder med topchef

Forsiden lige nu

NNE henter amerikansk landechef fra Novo

Novo Nordisks ingeniørselskab NNE har fået ny landechef i USA, efter den tidligere landechef sagde op for at blive finansdirektør i den danske allergikoncern ALK. Vedkommende er hentet i Novo-familien.

Lægemiddelstyrelsen er skuffet, men glad for bronzen

Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz er skuffet over, at København ikke skal huse EMA, men også stolt over at have snuppet "bronzemedaljerne". Han påpeger dog også, at der ligger masser af arbejde forude i forbindelse med flytningen af lægemiddelagenturet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier