Der har været en vis uro hos både investorer og især forskningsmedarbejderne hos den amerikanske medicinalkolos Pfizer, lige siden man annoncerede planerne om at overtage Allergan i verdenshistoriens største medicinalhandel. For med i handlen fik man også Allergans topchef, Brent Saunders, og der var visse indikationer på, at han dels ikke ville slå sig tåls med at være andet end meget højt oppe i hierarkiet, og dels heller ikke var den største fan af intern forskning og udvikling.

"Tanken om, at man skal foretage lægemiddeludvikling for at spille med de tunge drenge, er en fejlslutning."

Sådan har Brent Saunders således tidligere sagt til Forbes. Og nu er han driftdirektør i det kombinerede Pfizer/Allergan - af mange spået til inden alt for længe at tage over efter Pfizer-topchefen Ian Read.

Derfor har Pfizer og Saunders selv måtte berolige omverdenen med, at intern F&U skam er af det gode. Også set i lyset af, at Allergan har brugt, hvad der svarer til omkring 7 pct. af sin årlige omsætning på F&U, mens Pfizer ligger oppe på 16 pct.

Nu er Pfizer-forskningschef Mike Dolsten ifølge BioSpace så på ny ude på barrikaderne for at plædere for Pfizers forpligtelse til F&U. Han siger således, at Allergan-direktørerne "har åbnet øjnene" for de positive sider af in-house lægemiddeludvikling.

Men Pfizer har fortsat planer om at skære omkring 2 mia. dollars i omkostninger som følge af fusionen, hvoraf umiddelbart beskedne 67 mio. dollars skal komme fra F&U. Og investorerne er skeptiske, da de ifølge BioSpace tænker, at tallet på de 2 mia. dollars kan være lavt sat, og ikke tagende hensyn til forskellige regulatorer og politikere, som ikke har været meget begejstrede for skatteaspekterne af handlen.

  Medvind til Allergans kronjuvel

  Pfizer: Fokuser nu på vores pipeline

  Danske: Pfizer bliver en stærkere konkurrent

  Medie: Pfizers megaopkøb står og falder med topchef