Den tidligere FDA-chef Margaret Hamburg anklages for at have skjult vigtige oplysninger om skadelige bivirkninger ved Johnson & Johnsons antibiotika Levaquin. Sagen er anlagt af seks patienter, som blev behandlet med midlet. Det skriver Biospace.

I søgsmålet hedder det sig, at Margaret Hamburg skjulte de negative bivirkninger, så hendes mand, Peter Brown kunne profitere på Johnson & Johnson-aktien – han er adm. direktør hos hedgefonden Renaissance Technologies. Advokaten for de sagsøgende, Larry Klayman, mener, at Brown har tjent op mod 500 mio. dollars på Johnson & Johnson-aktier på grund af, at Hamburg havde undertrykt informationerne. Udover Margaret Hamburg står hendes mand samt Johnson & Johnson også anført som anklagede.

Det er ikke første gang, at Levaquin har været centrum for en retssag. Tilbage i 2012 indgik Johnson & Johnson forlig med 845 sagsøgere, som hævdede, at de ikke var blevet advaret om bivirkninger i tilstrækkelig grad.

Igennem sine advokater afviser Hamburg alle anklager som usande, uforsvarlige og fornærmende, mens Johnson & Johnson udtaler, at de støtter op om selskabets antibiotika.

  Milliardkrav mod J&J for at skjule bivirkninger på antibiotika

  Medicinalbranchens 10 største markedsføringsforlig

  FDA-boss bekræfter sin egen afgang