MedWatch

Tidligere FDA-chef anklages for at skjule bivirkninger ved J&J-middel

Seks patienter anklager den foregående FDA-chef Margaret Hamburg for at skjule skadelige bivirkninger fra Johnson & Johnson-antibiotika, og har lagt sag an mod Hamburg, hendes mand og Johnson & Johnson.

Den tidligere FDA-chef Margaret Hamburg anklages for at have skjult vigtige oplysninger om skadelige bivirkninger ved Johnson & Johnsons antibiotika Levaquin. Sagen er anlagt af seks patienter, som blev behandlet med midlet. Det skriver Biospace.

I søgsmålet hedder det sig, at Margaret Hamburg skjulte de negative bivirkninger, så hendes mand, Peter Brown kunne profitere på Johnson & Johnson-aktien – han er adm. direktør hos hedgefonden Renaissance Technologies. Advokaten for de sagsøgende, Larry Klayman, mener, at Brown har tjent op mod 500 mio. dollars på Johnson & Johnson-aktier på grund af, at Hamburg havde undertrykt informationerne. Udover Margaret Hamburg står hendes mand samt Johnson & Johnson også anført som anklagede.

Det er ikke første gang, at Levaquin har været centrum for en retssag. Tilbage i 2012 indgik Johnson & Johnson forlig med 845 sagsøgere, som hævdede, at de ikke var blevet advaret om bivirkninger i tilstrækkelig grad.

Igennem sine advokater afviser Hamburg alle anklager som usande, uforsvarlige og fornærmende, mens Johnson & Johnson udtaler, at de støtter op om selskabets antibiotika.

Milliardkrav mod J&J for at skjule bivirkninger på antibiotika

Medicinalbranchens 10 største markedsføringsforlig

FDA-boss bekræfter sin egen afgang

Forsiden lige nu

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier