MedWatch

Novartis indgår særlig aftale med amerikanske forsikringsselskaber

Novartis har indgået en anderledes aftale med de to amerikanske sundhedsforsikringsselskaber Cigna og Aetna vedrørende det schweiziske firmas hjertemiddel Entresto.

De to amerikanske sundhedsforsikringsselskaber Cigna og Aetna og den schweiziske medicinalkoncern Novartis har ifølge Reuters indgået en outcome-baseret prisaftale vedrørende hjertemidlet Entresto.

De amerikanske betaler siger, at de har haft flere diskussioner om at knytte pris til sundhedsresultater for at skære i unødvendige medicinudgifter, men dette er en af få offentliggjorte aftaler, der gør netop det. Cigna oplyser således, at betalinger vil blive baseret på en reduktion i andelen af kunder, der bliver indlagt på hospitalet for hjertesvigt.

Entresto, som koster omkring 12,50 dollars om dagen, eller 4560 dollars per år, blev godkendt af FDA i juli. Det er billigere end nogle andre nye lægemidler, men koster ifølge Reuters mere end, hvad analytikere forventede.

Novartis-topchef Joe Jimenez har offentligt været fortaler for netop outcome-baserede prisaftaler.

”Jeg tror fuldt og fast på, at virksomheder som Novartis i fremtiden vil modtage betaling på baggrund af patientresultater i modsætning til salg af piller," har han blandt andet tidligere udtalt til Wall Street Journal.

Novartis-direktør revser amerikanske betalere

Novartis i dansk offensiv med ny global forretningsmodel

Novartis' blockbusterhåb slipper gennem britisk nåleøje

Forsiden lige nu

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier