MedWatch

NICE afviser Sanofis kolesterolmiddel

Det britiske prioriteringsinstitut vil ikke anbefale brugen af Sanofi og Regenerons kolesterolmiddel, Praluent, blandt andet på grund af manglende data på positiv indvirkning på hjertekarsygdomme.

Sanofi og Regeneron er rendt ind i problemer på det britiske marked. For ifølge Pharmafile vil NICE, det britiske prioriteringsinstitut, ikke anbefale brugen af selskabernes store kolesterolhåb, Praluent.

NICE har meddelt, at midlet ikke var blevet testet mod den eksisterende kombinationsbehandling af ezetimibe plus et statin, og at forsøgsdata manglede bevis på, at Praluent har haft en positiv indvirkning på hjerte-kar-resultater.

Derudover nævner professor Carole Longson, afdelingsleder for NICE Centre for Health Technology Evaluation, at prisen på Praluent desuden betyder, at de fleste analyser peger på, at lægemidlets omkostninger overstiger det niveau, som normalt anses for at være en omkostningseffektiv udnyttelse af britiske NHS' ressourcer.

Praulent og det konkurrerende middel fra Amgen, Repatha, tilhører begge samme lægemiddelklasse kaldet PCSK9-hæmmere, der blokerer enzymet af samme navn, og som er blevet spået til at blive den næste store lægemiddelklasse inden for hjertekarområdet. Produkterne er blevet godkendt som kolesterolsænkende behandling for patienter, hvis tilstand ikke kan afhjælpes af en ældre klasse af lægemidler kendt som statiner, eller som ikke kan tåle statiner.

Problemet fra betalersiden er dog, at den nye klasse er markant dyrere end statiner. Hvert af midlerne har eksempelvis i USA en listepris på lige over 14.000 dollars om året per patient.

NICE anbefaler øget brug af statiner

UnitedHealth satser på Sanofis kolesterolmiddel

Amgen snupper sejr i amerikansk kolesterolkapløb

Kolesterolhåb får nej fra Medicintilskudsnævnet

Forsiden lige nu

MedWatch-indeks: Endnu en tung uge for biotekaktierne

Nedturen ser ud til at fortsætte for de danske biotekaktier, som alle oplevede kursfald i uge 47. Novo Nordisk ender for en efterhånden sjælden gangs skyld på toppen i MedWatch-indekset, efter at have givet markedet tiltro til fremtiden på sin kapitalmarkedsdag.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier