MedWatch

Frankrig tredobler biotekfond

Den franske regering planlægger nu en mere end tre gange så velfinansieret biotekfond, efter at industrien råbte op i forhold til det oprindelige omfang.

Frankrig ser nu ifølge FierceBiotech ud til at være på vej med en statslig biotekfond, der finansielt bliver mere end tre gange så velpolstret som først planlagt.

Egentlig havde den franske sundhedsminister, Marisol Touraine, offentliggjort den nye fond tilbage i oktober med planerne om at udstyre den med en kapital på 100 mio. euro. Men forslaget fik en kølig modtagelse fra den franske bioteksektors brancheforening og andre repræsentanter for industrien, primært fordi pengeposen på 100 mio. euro blev anset som værende for lille til at gøre en meningsfuld forskel.

Nu har regeringen så meldt ud, at biotekfonden "Fonds accélération biotech santé" i stedet bliver udstyret med 340 mio. euro (2,54 mia. kr.). Det har nu ifølge FierceBiotech fået industrien til at komme med ombord og rose initiativet.

Herhjemme kalder Dansk Biotek det på sin hjemmeside "et eksempel til efterlevelse i Danmark".

Europæiske investeringer giver Novo Seeds vigtigt netværk

En præsidentkandidats drøm om en biotek-klynge

London-borgmester vil lave 'mega' biotekfond

Forsiden lige nu

ABG: Konkurrenter kan have skabt uro om Darzalex-prognose

Problemer er fortsat for Genmab-aktien i kølvandet på hæmatologikonferencen ASH i denne uge, primært på baggrund af stærke data fra en CAR-T-celleterapi mod knoglemarvskræft. Aktien har torsdag eftermiddag mistet mere end 14 pct. af sine værdi i forhold til inden konferencen.

Novos nye partner har fokus på neurologiske sygdomme

Novo Nordisk har netop indgået en mulig milliardaftale med et belgisk selskab om et eksperimentel lægemiddel mod diabetes og NASH. Men biotekselskabets arbejde har ellers mere berøring med sygdomsområder, som to andre danske selskaber fokuserer på.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier