Den patient, som i sidste uge blev meldt i livsfare efter at have deltaget i et klinisk studie med en lægemiddelkandidat til behandling af muskelsvindsygdommen Duchennes muskeldystrofi (DMD), er nu afgået ved døden.

  Patient i livsfare efter forsøg med muskelsvindsmiddel  

Det rapporterer FierceBiotech. Lægemiddelkandidaten HT-100 er udviklet af det amerikanske biotekselskab Akashi Therapeutics. I sidste uge meddelte selskabet, at en patient, efter at have modtaget den højeste dosis på 60 mikrogram per kilo, oplevede "alvorlige og livstruende sundhedsproblemer."

"Det er med stor sorg, at vi må meddele, at den modige unge mand, der var ramt af alvorlige og livstruende sundhedsproblemer, er gået bort. Vi udtrykker vores dybeste medfølelse til hans familie og kære. Akashi har igangsat en omfattende undersøgelse, hvor vi begynder med en detaljeret datagennemgang og in vitro-studie for at evaluere, i hvilket omfang patientens sundhedsproblemer er relateret til HT-100 og/eller andre faktorer. Vi deler opdateringerne, som vi når konklusioner i vores undersøgelse," skriver Akashi til FierceBiotech.