MedWatch

Patient afgået ved døden efter muskelsvindstudie

Et klinisk studie med en lægemiddelkandidat til behandling af muskelsvindsygdommen Duchennes muskeldystrofi (DMD) er endt med en ulykkelig udgang.

Den patient, som i sidste uge blev meldt i livsfare efter at have deltaget i et klinisk studie med en lægemiddelkandidat til behandling af muskelsvindsygdommen Duchennes muskeldystrofi (DMD), er nu afgået ved døden.

Patient i livsfare efter forsøg med muskelsvindsmiddel

Det rapporterer FierceBiotech. Lægemiddelkandidaten HT-100 er udviklet af det amerikanske biotekselskab Akashi Therapeutics. I sidste uge meddelte selskabet, at en patient, efter at have modtaget den højeste dosis på 60 mikrogram per kilo, oplevede "alvorlige og livstruende sundhedsproblemer."

"Det er med stor sorg, at vi må meddele, at den modige unge mand, der var ramt af alvorlige og livstruende sundhedsproblemer, er gået bort. Vi udtrykker vores dybeste medfølelse til hans familie og kære. Akashi har igangsat en omfattende undersøgelse, hvor vi begynder med en detaljeret datagennemgang og in vitro-studie for at evaluere, i hvilket omfang patientens sundhedsproblemer er relateret til HT-100 og/eller andre faktorer. Vi deler opdateringerne, som vi når konklusioner i vores undersøgelse," skriver Akashi til FierceBiotech.

Forsiden lige nu

EUHA-optakt: Det skal vi holde øje med

Når det i morgen går løs på høreapparatsmessen EUHA i Nürnberg, er det især værd at holde med selskabernes status på remote fine tuning-teknologier, genopladelige batterier og det kommende over the counter-marked i USA. De helt store produktlanceringer skal vi nok ikke forvente, vurderer analytiker.

Danske rehabselskaber flokkes til det tyske marked

De danske producenter af hjælpemidler søger i stigende grad vækst fra salg i Tyskland. Det gælder etablerede koncerner som Guldmann, der investerer i Tyskland på ny, såvel som de helt små opstartsvirksomheder, der tager deres første skridt på markedet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier