MedWatch

Patient afgået ved døden efter muskelsvindstudie

Et klinisk studie med en lægemiddelkandidat til behandling af muskelsvindsygdommen Duchennes muskeldystrofi (DMD) er endt med en ulykkelig udgang.

Den patient, som i sidste uge blev meldt i livsfare efter at have deltaget i et klinisk studie med en lægemiddelkandidat til behandling af muskelsvindsygdommen Duchennes muskeldystrofi (DMD), er nu afgået ved døden.

Patient i livsfare efter forsøg med muskelsvindsmiddel

Det rapporterer FierceBiotech. Lægemiddelkandidaten HT-100 er udviklet af det amerikanske biotekselskab Akashi Therapeutics. I sidste uge meddelte selskabet, at en patient, efter at have modtaget den højeste dosis på 60 mikrogram per kilo, oplevede "alvorlige og livstruende sundhedsproblemer."

"Det er med stor sorg, at vi må meddele, at den modige unge mand, der var ramt af alvorlige og livstruende sundhedsproblemer, er gået bort. Vi udtrykker vores dybeste medfølelse til hans familie og kære. Akashi har igangsat en omfattende undersøgelse, hvor vi begynder med en detaljeret datagennemgang og in vitro-studie for at evaluere, i hvilket omfang patientens sundhedsproblemer er relateret til HT-100 og/eller andre faktorer. Vi deler opdateringerne, som vi når konklusioner i vores undersøgelse," skriver Akashi til FierceBiotech.

Forsiden lige nu

Milliontab tynger medicoselskabs egenkapital

Både 2015 og 2016 bød på markante milliontab i medicoselskabet Nanovi, og det har medført en negativ egenkapital på 8,4 mio. kr. og en gæld på små 13 mio. kr. Der er ikke meget der tyder på, at de økonomiske resultater er blevet bedre i 2017, men adm. direktør Jesper Boysen øjner lys for enden af tunnellen og er i fuld gang med at rejse flere penge.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier