MedWatch

Medicinalindustrien skruer op for den gode PR

Flere måneder dårlig omtale af prissætningen af lægemidlerne i den amerikanske medicinalindustri, har nu fået brancheforeningen og selskaberne til at skrue op for PR- og lobbyindsatsen overfor de politiske beslutningstagere.

Den amerikanske medicinalindustris image har fået en hel del knubs over de sidste mange måneder. Selskaber som Turing ledet af den yderst kontroversielle Martin Shkreli og Valeant har med den dårlige omtale af prisstigninger på deres lægemidler rettet spottet mod hele industrien, og det negative fokus har nu fået industriens brancheforening PhRMA til at melde, at de vil poste flere penge i PR og lobbyarbejde. Det skriver Wall Street Journal.

Det er særligt de amerikanske politikere og andre vigtige personer i det politiske landskab, som skal være målet for de nye kampagnekroner. PhRMA planlægger at bruge 10 pct. mere end i 2015 på radio-, tv- og printreklamer i forsøget på at fremhæve industriens rolle i udviklingen af nye lægemidler og den medicinske forskning. Derudover vil en del af reklamerne også køre over de sociale medier.

Reklamerne kommer midt i den ophedede diskussion i Washington DC om medicinomkostningerne og hvorvidt de amerikanske folkevalgte skal regulere prissætningen. Robert Zirkelbach fra PhRMA har afvist at kommentere yderligere på den øgede lobbyaktivitet. PhRMA brugte sidste år 18,4 mio. dollars på føderal lobbyisme i 2015, mens Amgen og Pfizer henholdsvis har postet 10,5 mio. dollars og 9,4 mio. dollars i føderale lobbyaktiviteter.

Martin Shkreli provokerer kongressen

Brancheorganisation kritiserer Valeant

Sådan faldt big pharmas amerikanske lobby-penge

Forsiden lige nu

EMA-chef får kritik for "partisk kampagne"

Direktøren for Det Europæiske Lægemiddelagentur beskyldes for at være lidt for smart og have skruet for hårdt på spin-knappen inden afgørelsen om placeringen af agenturet. Men medarbejderne elsker ham.

Skåninge raser over svensk regering i EMA-sag

I det sydlige Sverige er man fortørnede over, at Sverige ikke støttede Danmark bedre i kampen om at få Det Europæiske Lægemiddelagentur til København. Der bliver både brugt ord som kriminelt, svigt og ubegribeligt.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier