MedWatch

Ugebrev: Novos kursfald bør udnyttes til køb

Som langsigtet investor bør man benytte de seneste dages alt for voldsomme kursfald til at akkumulere i Novo-aktiebeholdningen, mener Økonomisk Ugebrev Formue.

Novo Nordisks forventninger betyder, at selskabet venter en totalomsætning i 2016 på ca. 115 mia. kr., et driftsresultat på ca. 52 mia. kr. og et resultat efter skat på ca. 40 mia. kr.

Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue.

Det gør, at aktien handler under de seneste seks års P/E-niveau.

"Med fredagens lukkekurs i 329 svarende til et kursfald på 13 pct. over de seneste fem handelsdage, betyder det, at aktien nu handles til en 2016 Price/Earning på 20,5. Det er betydeligt under, hvad aktien har været handlet til de seneste seks år, hvor den typiske P/E har ligget omkring 25-26," skriver ugebrevet.

Dertil kommer, at ugebrevet ser ganske positivt på dels lanceringen af Tresiba i USA samt fase III af Sustain-programmet med Semaglutid, som ser ud til at stryge let og elegant igennem udviklingsfasen.

"Vi vurderer, at Semaglutid vil blive en ny stor vækstdriver for Novo Nordisk, og vi venter, at markedet i stigende grad i 2016 begynder at indregne dette i aktiekursen," konstaterer ugebrevet, der på den baggrund anbefaler, at man som langsigtet investor benytter de seneste dages alt for voldsomme kursfald til at akkumulere i Novo-aktiebeholdningen.

"Vores langsigtede anbefaling og kursmål for Novo Nordisk er derfor fortsat en købsanbefaling og et 12-måneders kursmål på 470," konkluderer ugebrevet.

Novo kan alligevel få bonus fra nedlukket forskning

Novo Nordisks markedsværdi skrumper med over 100 mia. kr.

Finanshuse sænker kursmål efter Novo-regnskab

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier