MedWatch

Ekspert advarer: Ikke godt at samle alle transplantationer ét sted

Der er fornuft i at samle ekspertise om transplantationer - men ikke i centralisering, siger sundhedsøkonom.

Et strategipapir fra Region Hovedstaden ifølge Jyllands-Posten, at hospitalet sigter efter at samle alle former for transplantation i København.

Fredag kom det frem, at Rigshospitalet i fremtiden bliver det eneste sted, hvor der skal udføres børnehjertekirurgi. Og nu viser et strategipapir fra Region Hovedstaden ifølge Jyllands-Posten, at hospitalet sigter efter at samle alle former for transplantation i København.

Men det er ikke nødvendigvis en god idé, lyder det fra sundhedsøkonom Jakob Kjellberg fra Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning (Kora).

"Jeg vil godt advare imod, at man samler alt på ét sygehus, for det er jo meget rart at se, at det kan løses og organiseres på forskellige måder. Så jeg er ikke sikker på, at det er en god idé at samle det hele," siger han.

Han mener dog, at der kan være nogen fornuft i at samle nogle transplantationer ét sted.

"Det er meget fornuftigt at tænke over, om man har volumen de enkelte steder til at opretholde et center på det højest mulige faglige niveau," siger han til Ritzau.

"Men det er lidt en anden diskussion, om alle transplantationer skal være ét sted, eller om man kan lave en fornuftig arbejdsfordeling på flere forskellige steder," siger Jakob Kjellberg.

/ritzau/

Forsiden lige nu

EUHA-optakt: Det skal vi holde øje med

Når det i morgen går løs på høreapparatsmessen EUHA i Nürnberg, er det især værd at holde med selskabernes status på remote fine tuning-teknologier, genopladelige batterier og det kommende over the counter-marked i USA. De helt store produktlanceringer skal vi nok ikke forvente, vurderer analytiker.

Danske rehabselskaber flokkes til det tyske marked

De danske producenter af hjælpemidler søger i stigende grad vækst fra salg i Tyskland. Det gælder etablerede koncerner som Guldmann, der investerer i Tyskland på ny, såvel som de helt små opstartsvirksomheder, der tager deres første skridt på markedet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier