MedWatch

Martin Shkreli provokerer kongressen

Den forhadte og nu bedrageritiltalte Martin Shkreli har igen lavet rav i den, denne gang i forbindelse med en afhøring i den amerikanske kongres og efterfølgende på Twitter.

Den efterhånden langvarige og fortsat udviklende historie om den forhadte medicinalboss Martin Shkreli er nu rykket ind i kamrene på kongressen, hvor han blev afhørt om prissætningen af medicin. Som det efterhånden har været tilfældet mange gang, endte han med at provokere adskillige af de fremmødte, først med sin stilhed i kongressen og efterfølgende med sine udmeldinger på Twitter. Det skriver Reuters.

Shkreli afviste at svare på størstedelen af kongressens spørgsmål under påskud af det såkaldte ’fifth amendment,’ der tillader personer at afvise at vidne mod sig selv. Han havde til gengæld rigeligt at sige efterfølgende, hvor han på Twitter kaldte kongressens repræsentanter for imbecile.

Repræsentant Elijah Cummings prøvede at appellere til Shkreli med ordene: ”Du kan ende som eksemplet på grådige medicinalchefer, eller du kan ændre systemet", et råd der dog lod til at falde for døve ører.

Ligesom han skal sidde skoleret hos kongressen, afventer Martin Shrekli også en sag imod ham, efter at han blev anholdt for aktiefusk i forbindelse med tidligere aktiviteter. Derudover har en række interne dokumenter fra hans selskab Turing Pharmaceuticals også belastet ham yderligere.

Interne dokumenter udstiller USA's forhadte medicinmand

Shkreli på kollisionskurs med senatet

Shkreli på udkig efter nye advokater

Forsiden lige nu

Novo-direktør: Det kan man ikke gøre meget bedre

Et amerikansk ekspertpanel under FDA stemte onsdag så godt som enstemmigt for en godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid. Det vakte stor glæde i selskabets hovedkvarter, hvor forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen fulgte seancen med flere hundrede kolleger.

Sydbank: Eksperter ser semaglutid som den førende GLP-1-analog

Ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen var de eksperter, som onsdag aften anbefalede en amerikansk godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid, meget tilfredse med både effekt- og hjertekardata på midlet. Han forventer en kursstigning fra morgenstunden og en godkendelse til december.

Amerikansk Novo-rival sætter sig selv til salg

Novo Nordisks nærmeste rival på det amerikanske marked for fedmebehandling sår tvivl om sin egen overlevelse og lægger blandt andet op til, at et salg eller en fusion kan komme på tale.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier