Den efterhånden langvarige og fortsat udviklende historie om den forhadte medicinalboss Martin Shkreli er nu rykket ind i kamrene på kongressen, hvor han blev afhørt om prissætningen af medicin. Som det efterhånden har været tilfældet mange gang, endte han med at provokere adskillige af de fremmødte, først med sin stilhed i kongressen og efterfølgende med sine udmeldinger på Twitter. Det skriver Reuters.

Shkreli afviste at svare på størstedelen af kongressens spørgsmål under påskud af det såkaldte ’fifth amendment,’ der tillader personer at afvise at vidne mod sig selv. Han havde til gengæld rigeligt at sige efterfølgende, hvor han på Twitter kaldte kongressens repræsentanter for imbecile.

Repræsentant Elijah Cummings prøvede at appellere til Shkreli med ordene: ”Du kan ende som eksemplet på grådige medicinalchefer, eller du kan ændre systemet", et råd der dog lod til at falde for døve ører.

Ligesom han skal sidde skoleret hos kongressen, afventer Martin Shrekli også en sag imod ham, efter at han blev anholdt for aktiefusk i forbindelse med tidligere aktiviteter. Derudover har en række interne dokumenter fra hans selskab Turing Pharmaceuticals også belastet ham yderligere.

  Interne dokumenter udstiller USA's forhadte medicinmand

  Shkreli på kollisionskurs med senatet

  Shkreli på udkig efter nye advokater