MedWatch

AstraZeneca lander næsten som ventet

Det britisk-svenske medicinalselskab AstraZeneca slutter stærkt af i fjerde kvartal, men salget af selskabets Victoza-rival skuffer dog en anelse.

Medicinalselskabet AstraZeneca kom ud af fjerde kvartal 2015 med et resultat på linje med analytikernes forventninger.

Omsætningen i fjerde kvartal endte på 6,40 mia. dollar - en smule højere end analytikernes prognose på 6,32 mia. dollar ifølge Bloomberg News.

På bundlinjen endte resultatet per aktie på 0,94 dollar per aktie, hvilket var præcist, hvad analytikerne havde ventet.

Salget af GLP-1-analogen Bydureon, der er i konkurrence med blandt andet Novo Nordisks Victoza, skuffede en smule og endte på 155 mio. dollar mod ventet 176,3 mio. dollar ifølge Bloomberg News.

Novo Nordisk meddelte i sit årsregnskab for 2015 onsdag morgen, at også salget af Victoza i fjerde kvartal landede en smule under forventningerne. Det gjorde det primært som følge af rabatjusteringer i de sidste tre måneder af sidste år.

"Man skal være varsom med at sætte forventningerne for højt. Vi har måttet optage nogle lidt større rabatter på Victoza i fjerde kvartal, og derfor er salget underliggende ikke så hårdt ramt, som nogen har frygtet," sagde Lars Rebien Sørensen, der er administrerende direktør hos Novo Nordisk, på en præsentation af onsdagens årsregnskab i selskabets hovedkvarter i Bagsværd.

Victoza omsatte for 4904 mio. kr. i fjerde kvartal sidste år, svarende til en fremgang på 10 pct. Analytikerne havde til sammenligning ventet et salg på 5140 mio. kr., viser estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

For AstraZeneca var der også pres på salget af DPP-4-hæmmeren Onglyza, som solgte for 192 mio. dollar, en smule mindre end prognosen på 198,2 mio. dollar.

For regnskabsåret 2016 venter AstraZeneca en lav til midt-encifret nedgang i resultatet per aktie, oplyser selskabet.

Allergan og AstraZeneca går sammen om ny antibiotisk behandling

AstraZeneca indgår kræft-partnerskab med eftertragtet biotekselskab

AstraZeneca køber respiratorisk forretning fra Takeda

AstraZeneca og Sanofi udveksler midler

AstraZeneca køber biotekselskab for 18,5 mia kr

AstraZenecas omsætning falder - selskabet opjusterer

Forsiden lige nu

EMA-chef får kritik for "partisk kampagne"

Direktøren for Det Europæiske Lægemiddelagentur beskyldes for at være lidt for smart og have skruet for hårdt på spin-knappen inden afgørelsen om placeringen af agenturet. Men medarbejderne elsker ham.

Skåninge raser over svensk regering i EMA-sag

I det sydlige Sverige er man fortørnede over, at Sverige ikke støttede Danmark bedre i kampen om at få Det Europæiske Lægemiddelagentur til København. Der bliver både brugt ord som kriminelt, svigt og ubegribeligt.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier