Bavarian Nordic er via et samarbejde med det andet danske biotekselskab Evaxion på vej ind på nyt territorium. Samarbejdet handler nemlig ifølge Børsen om udviklingen af en vaccine mod den resistente type stafylokokker, MRSA.

Evaxion har således identificeret en række vaccineantigener via selskabets teknologi, som viser gode resultater i mus og marsvin, og det går man nu videre med sammen med Bavarian Nordic.

“Vi er enormt tilfredse med samarbejdet med Bavarian Nordic. Herfra går projektet nu ud på, at vi kobler vores antigener sammen med Bavarian Nordics produktions- og leveringsplatform,” siger Evaxions adm. direktør, Niels Møller, til Børsen.

Evaxions fremskridt kan tilskrives computerteknologi, der anvender kunstig intelligens. Den har fundet disse nye vaccinekandidater, som Bavarian Nordic altså nu skal teste. Planen er, at man allerede i 2018 skal være klar til at udføre de første menneskeforsøg.

Udover de to selskaber er DTU også en del af projektet, som desuden har fået 17 mio. kr. i støtte fra Innovationsfonden, oplyser Bavarian i en selskabsmeddelelse torsdag morgen.

  Lægemiddel gør frygtet MRSA-bakterie mere hårdfør

  Dansk selskab forsker i MRSA-behandling  

  Bavarian Nordic udskyder amerikansk notering

  Nordea: Markedet undervurderer Bavarian-vaccine