Der har været snak om, at en større og større andel af medicingodkendelserne tilfalder nicheprodukter, og at multiblockbusterne med årligt salg på 1 mia. dollars eller mere bliver færre.

Men der er dog stadig en række af de helt store bestsællerter. Og det kommer der også til at være i 2016 ifølge en analyse af Thomson Reuters.

Der skulle således være hele syv produkter, der skulle ramme markedet i 2016, som hver forventes at skulle sælge for 1 mia. dollars eller mere. De såkaldte blockbustere. Der er dog lidt om den ovennævnte tilbagegang - for i 2015 var der 11 af disse storsælgende lægemidler.

De to største hits i 2016 er ifølge Reuters tippet til at være Intercept Pharmaceuticals' behandling til kronisk leversygdom, obeticholic acid, med en konsensus-salgsprognose på 2,6 mia. dollars i 2020, og Gilead Sciences' nye HIV-middel, emtricitabin plus tenofovir alafenamide, der forventes at ramme 2,0 mia. dollars. Derudover er der blandt andet et hepatitis C-middel fra Merck og et leukæmi-middel fra AbbVie.

  Pfizer: Fokuser nu på vores pipeline

  De vigtigste medicingodkendelser i 2015

  Genmab-rival snupper tredje breakthrough hos FDA

  FDA udskyder beslutning om levermiddel hos Novo-konkurrent