MedWatch

FDA godkender inhalerbart migrænemiddel

De amerikanske sundhedsmyndigheder har godkendt en migrænebehandling, der leveres via næsen ved hjælp af en særlig teknologi.

En ny form for migrænebehandling er blevet godkendt til det amerikanske marked. Godkendelsen fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, tilfalder det amerikanske biotekselskab Avanir Pharmaceuticals, der er en division af Otsuka i USA, for Onzetra, der er en pulverudgave af sumatriptan, skriver Biospace.com.

Lægemidlet bliver leveret gennem Avanirs såkaldte Xsail-teknologi, der bruger patientens eget åndedræt til at blæse medicinen op i næsen. Det vil medføre, at mere af medicinen ender der, hvor den er tiltænkt, i stedet for at ryge ned i halsen.

"Ved at bruge kroppens egenskaber vil halsen lukke, når der bliver blæst, og dermed levere mere af lægemidlet til næsehulen end traditionelle næsesprays," siger Rohan Palekar, adm. direktør hos Avanir, til Biospace.

Forsiden lige nu

NNE henter amerikansk landechef fra Novo

Novo Nordisks ingeniørselskab NNE har fået ny landechef i USA, efter den tidligere landechef sagde op for at blive finansdirektør i den danske allergikoncern ALK. Vedkommende er hentet i Novo-familien.

Lægemiddelstyrelsen er skuffet, men glad for bronzen

Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz er skuffet over, at København ikke skal huse EMA, men også stolt over at have snuppet "bronzemedaljerne". Han påpeger dog også, at der ligger masser af arbejde forude i forbindelse med flytningen af lægemiddelagenturet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier