MedWatch

Teva vinder patentstrid om smertemedicin

Generiske versioner af smertemidlet OxyContin kan være på vej på markedet efter en domstol har dømt flere patenter på lægemidlet for ugyldige.

Det er ikke lykkes for det amerikanske medicinalselskab Purdue Pharma at feje generisk konkurrence af banen på selskabets smertemedicin OxyContin. I hvert fald ikke i denne omgang.

Ifølge Reuters har en føderal appeldomstol kendt fire patenter på OxyContin for ugyldige. Dermed opretholder domstolen en tidligere afgørelse, som også faldt ud til de generiske konkurrenters fordel, hvilket blandt andet tæller Teva, Amneal Pharmaceuticals, Epic Pharma og en amerikansk enhed af Mylan.

Purdue har dog tænkt sig at kæmpe videre for at beskytte OxyContin.

"Trods domstolenes afgørelse har Purdue adskillige andre patenter, der beskytter OxyContin, og vi forventer ikke, at kopiproducenter kommer til at sælge produktet i den nærmeste fremtid," lyder udmeldingen fra Purdue.

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier