MedWatch

Teva vinder patentstrid om smertemedicin

Generiske versioner af smertemidlet OxyContin kan være på vej på markedet efter en domstol har dømt flere patenter på lægemidlet for ugyldige.

Det er ikke lykkes for det amerikanske medicinalselskab Purdue Pharma at feje generisk konkurrence af banen på selskabets smertemedicin OxyContin. I hvert fald ikke i denne omgang.

Ifølge Reuters har en føderal appeldomstol kendt fire patenter på OxyContin for ugyldige. Dermed opretholder domstolen en tidligere afgørelse, som også faldt ud til de generiske konkurrenters fordel, hvilket blandt andet tæller Teva, Amneal Pharmaceuticals, Epic Pharma og en amerikansk enhed af Mylan.

Purdue har dog tænkt sig at kæmpe videre for at beskytte OxyContin.

"Trods domstolenes afgørelse har Purdue adskillige andre patenter, der beskytter OxyContin, og vi forventer ikke, at kopiproducenter kommer til at sælge produktet i den nærmeste fremtid," lyder udmeldingen fra Purdue.

Forsiden lige nu

ABG: Konkurrenter kan have skabt uro om Darzalex-prognose

Problemer er fortsat for Genmab-aktien i kølvandet på hæmatologikonferencen ASH i denne uge, primært på baggrund af stærke data fra en CAR-T-celleterapi mod knoglemarvskræft. Aktien har torsdag eftermiddag mistet mere end 14 pct. af sine værdi i forhold til inden konferencen.

Novos nye partner har fokus på neurologiske sygdomme

Novo Nordisk har netop indgået en mulig milliardaftale med et belgisk selskab om et eksperimentel lægemiddel mod diabetes og NASH. Men biotekselskabets arbejde har ellers mere berøring med sygdomsområder, som to andre danske selskaber fokuserer på.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier