MedWatch

Tilladelse til at genmanipulere fostre

En britisk forsker har fået tilladelse til at bruge den såkaldte CRISPR-teknologi til genetisk at modificere fosterceller.

For første gang nogensinde gav Storbritannien mandag dets første licens til genetisk modifikation af menneskefostre.

Tilladelsen er blevet givet som en del af et forskningsprojekt inden for barnløshed og aborter.

»Vores licenskomité har godkendt en ansøgning fra doktor Kathy Niakan fra Francis Crick Institute, så hendes laboratorieforskning i fremtiden også omfatter genmodificering af fostre,« oplyste Human Fertilisation and Embryology Authority (HFEA) ifølge AFP. HFEA er en uafhængig britisk myndighed, der fører tilsyn med bl. a. fertilitetsforskning.

Kathy Niakan har ifølge AFP oplyst, at hun har planer om at modificere fostrene ved hjælp af den banebrydende teknologi CRISPR-CAS 90, der kan finde fejl i arvemassen og reparere dem. Hun har understreget, at fostrenes liv bliver afsluttet inden for 14 dage, og de altså ikke bliver til børn.

Beslutningen ventes at medføre en etisk diskussion, som da kinesiske forskere som de første i verden sidste år genmanipulerede menneskefostre. Det skete ligeledes ved hjælp af CRISPR-CAS 90. Teknologien er i forvejen genstand for heftig international debat, af frygt for at den kan bruges til at skabe såkaldte designerbabyer.

Dansk firma klar med cellemodel, der kan lette lægemiddeludvikling

Selvlysende kaninunger giver håb i kamp mod gensygdomme

De hacker livets byggesten

Forsiden lige nu

Novo-direktør: Det kan man ikke gøre meget bedre

Et amerikansk ekspertpanel under FDA stemte onsdag så godt som enstemmigt for en godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid. Det vakte stor glæde i selskabets hovedkvarter, hvor forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen fulgte seancen med flere hundrede kolleger.

Sydbank: Eksperter ser semaglutid som den førende GLP-1-analog

Ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen var de eksperter, som onsdag aften anbefalede en amerikansk godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid, meget tilfredse med både effekt- og hjertekardata på midlet. Han forventer en kursstigning fra morgenstunden og en godkendelse til december.

Amerikansk Novo-rival sætter sig selv til salg

Novo Nordisks nærmeste rival på det amerikanske marked for fedmebehandling sår tvivl om sin egen overlevelse og lægger blandt andet op til, at et salg eller en fusion kan komme på tale.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier