MedWatch

Allergan og AstraZeneca går sammen om ny antibiotisk behandling

Med hjælp fra de amerikanske myndigheder vil to farmagiganter have en ny antibiotisk kombinationsbehandling ud på markedet.

Allergan og AstraZeneca gør præcis det, som et internationalt konsortium opfordrede til under World Economic Forum i Davos i sidste måned. Nemlig at udvikle nye antibiotiske behandlinger. De to virksomheder går nu sammen med the Biomedical Advanced Research and Develeopment Authority, som er et offentligt amerikansk organ under sundhedsministeriet, om at udvikle og markedsføre det, der kaldes ATM-AV. Det skriver FierceBiotech.

ATM-AVI er et antibiotikum, som kombinerer aztreonam og avibactam. Et fase 2-studie af ATM-AVI er allerede i gang i Europa støttet af det såkaldte ”EU’s innovative Medicin initiativ”, som er et partnerskab mellem EU og den farmaceutiske industri i Europa.

Håbet er, at kombinationsbehandlingen kan hjælpe med at stoppe infektioner forårsaget af de såkaldte betalactamase producerende bakterier, som er resistente overfor gruppen af betalactam antibiotika som for eksempel peniciliner, cefalosporiner, carbapenemer og monobactamer.

Ifølge aftalen vil Allergan få de kommercielle rettigheder i USA og Canada, mens AstraZeneca vil have rettighederne til alle andre lande.

AstraZeneca er et ud af kun en håndfuld big farma-selskaber, som aktivt forsøger at skabe nye antibiotiske behandlinger. De andre store spillere er Merck, GSK og Roche.

Medicinalkonsortium til kamp mod antibiotika-resistens

Roche trækker sig fra antibiotika-aftale

Biotek-alliance efterspørger politisk kampvilje mod multiresistens

 

Forsiden lige nu

ABG: Konkurrenter kan have skabt uro om Darzalex-prognose

Problemer er fortsat for Genmab-aktien i kølvandet på hæmatologikonferencen ASH i denne uge, primært på baggrund af stærke data fra en CAR-T-celleterapi mod knoglemarvskræft. Aktien har torsdag eftermiddag mistet mere end 14 pct. af sine værdi i forhold til inden konferencen.

Novos nye partner har fokus på neurologiske sygdomme

Novo Nordisk har netop indgået en mulig milliardaftale med et belgisk selskab om et eksperimentel lægemiddel mod diabetes og NASH. Men biotekselskabets arbejde har ellers mere berøring med sygdomsområder, som to andre danske selskaber fokuserer på.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier