Allergan og AstraZeneca gør præcis det, som et internationalt konsortium opfordrede til under World Economic Forum i Davos i sidste måned. Nemlig at udvikle nye antibiotiske behandlinger. De to virksomheder går nu sammen med the Biomedical Advanced Research and Develeopment Authority, som er et offentligt amerikansk organ under sundhedsministeriet, om at udvikle og markedsføre det, der kaldes ATM-AV. Det skriver FierceBiotech.

ATM-AVI er et antibiotikum, som kombinerer aztreonam og avibactam. Et fase 2-studie af ATM-AVI er allerede i gang i Europa støttet af det såkaldte ”EU’s innovative Medicin initiativ”, som er et partnerskab mellem EU og den farmaceutiske industri i Europa.

Håbet er, at kombinationsbehandlingen kan hjælpe med at stoppe infektioner forårsaget af de såkaldte betalactamase producerende bakterier, som er resistente overfor gruppen af betalactam antibiotika som for eksempel peniciliner, cefalosporiner, carbapenemer og monobactamer.

Ifølge aftalen vil Allergan få de kommercielle rettigheder i USA og Canada, mens AstraZeneca vil have rettighederne til alle andre lande.

AstraZeneca er et ud af kun en håndfuld big farma-selskaber, som aktivt forsøger at skabe nye antibiotiske behandlinger. De andre store spillere er Merck, GSK og Roche.

  Medicinalkonsortium til kamp mod antibiotika-resistens

  Roche trækker sig fra antibiotika-aftale

  Biotek-alliance efterspørger politisk kampvilje mod multiresistens