Express script, USA's største såkaldte pharmacy benefit manager (PBM), der forhandler priser med medicinalindustrien, og sammensætter pakker af lægemidler, som de så videresælger til forsikringsselskaberne vælger nu at droppe diabetesmidlet Glumetza fra sin opkøbsliste. Det skyldes, at der kommer generiske versioner af produktet på markedet 1. februar, skriver blandt andre FiercePharma.

Glumetza, der er en patenteret depotformulering af metformin, laves af canadiske Valeant, der har været i vælten for at hæve sine medicinpriser. Så sent som i torsdags fik Valeant på hatten af Hillary Clinton i en blog for den praksis, og Valeant har da også hævet prisen for Glutmeza med 800 procent i 2015.

Valeant har ellers prøvet at udbedre sit image ved sidste år at indgå aftaler med den store supermarkedskæde Wallgreens om at forhandle patenterede produkter til noget der ligner generiske priser. Express Script, der sidder på omkring en tredjedel af medicinmarkedet i USA, mener dog, at man på den måde snyder amerikanerne til at betale højere priser for et patenteret produkt i stedet for at lade dem købe metformin til billigere penge.

  Express Scripts fravælger ombrust selskab

  Express Scripts lancerer ny prissætning

  Express Scripts sagsøger medicinalselskab for 140 mio. dollars