MedWatch

Genentech på indkøb hos Amgen

Amgen har solgt rettighederne til et lovende antistof til behandling af lunge- og astmasygdomme til Genentech.

Genentech og Amgen har indgået en aftale med udgangspunkt i lægemiddelkandidaten AMG 282. Ifølge FierceBiotech overtager Genentech de globale rettigheder til antistofmidlet fra Amgen for en uoplyst sum.

Lægemiddelkandidaten påvirker forbindelsen mellem IL-33 og ST2-receptoren, som skulle have noget at sige i forhold til en lang række lungesygdomme.

Nu fører Genentech aktivet ind fase 2-studier med fokus på astma og KOL, hvor man undersøger mulighederne for at kontrollere de sygdomme ved at lukke IL-33-vejen ned.

"Mens vi var fascineret af genetikken bag dette mål, og potentialet for molekylet i astma og KOL, føler vi, at kommercialiseringen af det bedre kan optimeres hos Genentech, på grund af deres etablerede tilstedeværelse på dette område," sagde Amgen-topchef Robert Bradway ifølge FierceBiotech på en telekonference.

Amgen indgår kræftaftale med biotekselskab

Antistof-selskab vil være ”næste Genentech”

Bliver Symphogen et europæisk Genentech?

Forsiden lige nu

EMA-chef får kritik for "partisk kampagne"

Direktøren for Det Europæiske Lægemiddelagentur beskyldes for at være lidt for smart og have skruet for hårdt på spin-knappen inden afgørelsen om placeringen af agenturet. Men medarbejderne elsker ham.

Skåninge raser over svensk regering i EMA-sag

I det sydlige Sverige er man fortørnede over, at Sverige ikke støttede Danmark bedre i kampen om at få Det Europæiske Lægemiddelagentur til København. Der bliver både brugt ord som kriminelt, svigt og ubegribeligt.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier