MedWatch

Novo Nordisk kan score milliarder på fedtlever

Lars Rebien Sørensen venter et kæmpe potentiale for Novo i at behandle fedtlever. Et marked, der ses vokse med raketfart i de kommende år, skriver dagbladet Børsen.

Fedtlever kan blive en stor forretning for Novo Nordisk, der i løbet af 2016 ventes at melde officielt ud, hvordan markedet skal angribes. Det skriver dagbladet Børsen i dag.

Deutsche Bank mener, at markedet kan overstige 200 mia. kr. i værdi om ti år for den sygdom, hvor der endnu ikke findes noget medicin på markedet.

Hos Novo Nordisk havde man indtil for får år siden ikke skænket sygdommen megen opmærksomhed, men et uafhængigt studie af Novo Noridisks diabetesmiddel Victoza satte tankerne i gang, da relativt små forsøg viser, at Victoza har noget nær den bedste virkning, man har set i fedtlever.

Novo Nordisk er i øjeblikket ved at udvikle et nyt lægemiddel. Semaglutide, som har vist endnu bedre resultater på diabetes og fedme end Victoza.

"Vi vil selvfølgelig se, om vi kan udvikle semaglutide, som har den største effekt på det område. Så ja, jeg tror, at det kan blive rigtigt stort,” sagde Lars Rebien Sørensen til Børsen i et interview i december.

Sydbank: Studie bekræfter semaglutids potentiale

Novo får endnu en fjer i hatten med nyt middel

Her vil Rebien sætte hak før exit

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejde med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier