MedWatch

Gilead skal forsvare patenter på HIV-midler

Amerikanske AIDS Healthcare Foundation har sendt et søgsmål mod Gilead, hvor man vil udfordre patentet på det aktive stof tenofovir, der optræder i flere af Gileads HIV-lægemidler.

Det er ikke kun Gileads hepatitismidler Harvoni og Sovaldi, der har tiltrukket sig ekstra opmærksomhed på grund af høje priser. Nu er prisen på selskabets HIV-midler Genvoya og Stribild også kommet under beskydning. Ifølge Biospace har AIDS Healthcare Foundation indgivet et søgsmål, hvor man udfordrer patentet på tenofovir, der findes i både Genvoya og Stribild.

Non-profit-organisationens anklager lyder blandt andet på, at Gilead har "manipuleret patentsystemet og udøvet konkurrencebegrænsende adfærd for at forhindre økonomisk adgang til TAF", som er et såkaldt prodrug af stoffet tenofovir.

De hævder samtidig, at TAF er mere end 30 år gammel og er blevet udviklet i Tjekkiet. Derudover lyder anklagerne på, at Gilead også har strammet sine patenter på et lignende prodrug tenofovir disoproxil, som vil give selskabet mulighed for "ulovligt at udvide perioden for patenteksklusivitet på lægemidler, der indeholder tenofovir i årtier."

Forsiden lige nu

Genmab søger om ny godkendelse hos EMA

I Europa vil Genmab nu til at have hovedproduktet, Darzalex, godkendt til førstelinjebehandling for knoglemarvskræft. Det udløser en ny milepælsbetaling fra partneren Janssen. (Opdateret 13.35)

EMA-chef: Ansatte er lettede efter afklaring

Stemningen blandt de cirka 900 ansatte i EMA er god, efter der mandag kom afklaring om agenturets fremtid. Nu begynder de mere praktiske overvejelser om at flytte, lyder det fra EMA-direktør Guido Rasi, der frygter at miste op til en fjerdedel af agenturets ansatte.

Novo-topchef: Hjerte-kar-data har vendt trenden for Victoza

Efter udfordringer på det amerikanske marked er Novo Nordisks Victoza igen begyndt at tage markedsandele. Det sker efter indlægssedlen er blevet opdateret i forhold til hjerte-kar-hændelser, lyder det fra topchef, Lars Fruergaard Jørgensen.

Licensaftale kan indbringe svensk biotekselskab 525 mio kr

Stockholmvirksomheden Pledpharma har indgået en aftale med Solasia Pharma, der sikrer sidstnævnte eksklusive rettigheder til udvikling og kommercialisering af det svenske hovedaktiv i en række asiatiske lande. Forhånds- og milepælsbetalinger kan indbringe trecifret millionbeløb.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier