Det amerikanske biotekselskab Codiak BioSciences har sikret sig et solidt finansielt fundament gennem en serie A- og B-finansiering, der tilføjer hhv. 31 og 61 mio. dollars, i alt 633,50 mio. kr., til selskabets videre udvikling.

Det var ifølge BioSpace venturefirmaerne ARCH Venture Partners og Flagship Ventures, der førte an i begge runder, mens Alaska Permanent Fund, Alexandria Venture Investments og Fidelity Management and Research Company også deltog.

"Denne finansiering er en stærk indikation af løftet om exosomer i forhold at forbedre menneskers sundhed. Med disse ekstra ressourcer vil vi fortsætte med at opbygge vores verdensklasse-team til at realisere det brede transformative potentiale i exosomer for flere terapeutiske og diagnostiske anvendelser," udtaler topchef Doug William i en meddelelse.

Det vakte opsigt, da netop Doug Williams i sommer valgte at opsige sit højtprofilerede job som forskningsdirektør hos den store amerikanske koncern Biogen. I stedet valgte han at tage chancen og blive herre i eget hus så at sige som øverste chef i det dengang nystartede Codiak.

  Tidligere Biogen-forskningsdirektør afslører årsag til afsked

  Pipeline-skuffelser får Biogen til at kigge mod biotekaftaler