MedWatch

Amgens Humira-efterligning nærmer sig godkendelse

Den verserende patentstrid mellem Amgen og AbbVie bliver i stigende grad et problem i takt med at omdrejningspunktet, Amgens biosimilære version af bestselleren Humira, rykker tættere på godkendelse.

Det kommer efter alt at dømme ikke til at være problemfrit for Amgen at få sin biosimilære version af blockbustermidlet Humira på markedet. De amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, regner med at have en godkendelse på plads inden udgangen af september i år, men patenttvister over midlet truer med at spænde ben for Amgens planer om at få midlet i salg i løbet af 2017. Det skriver FierceBiotech.

Hvis Amgen ikke får succes med at anfægte AbbVies patenter, kan det tage årevis, før den biosimilære Humira kommer på markedet, i hvert fald fra Amgens hånd, og indtil videre ser det ikke så lyst ud. Tidligere på måneden afviste USA's Patent and Trademark Office at kigge nærmere på et par patenter, som Amgen mener, er ugyldige, men selskabet har lovet at fortsætte i retten.

Og der er enorme summer på spil. Humira er et af de mest profitable lægemidler på markedet overhovedet, og indbringer ca. 12,5 mia. dollars om året. Amgen er derfor langt fra den eneste virksomhed, som kræser om en biosimilær version af gigtmidlet, men har indtil videre været i besiddelse af førertrøjen, en position de muligvis kan få problemer med at holde fast i. Merck, Novartis og Momenta barsler også med deres egne biosimilære versioner af Humira.

Patentmyndigheder afviser Amgen

Sandoz fortsætter de biosimilære fremskridt

Baxalta går i fase tre med kopi af blockbuster

Forsiden lige nu

Store danske medicinalvirksomheder satser på Colombia

De største spillere i den danske medicinalbranche rejser torsdag til Colombia med Dansk Industri i jagten på nye markeder. Middelklassen er eksploderet i det latinamerikanske land, og det har sat større krav til velfærd og sundhedsvæsenet højt på dagsordenen.

Dansk vækstkomet fortsætter ufortrødent og udvider til USA

DTU-virksomheden Intomics er klar til at skrive videre på den væksthistorie, der har ført til en stigning i bruttofortjenesten på 140 pct. på fire år og en fordobling af arbejdsstyrken på blot et par år. Det siger selskabets adm. direktør, Thomas Skøt Jensen, som også afslører, at man er på nippet til at udvide forretningen til den amerikanske biotekby Cambridge.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier