MedWatch

Aktionærer efterspørger ny ledelse i GlaxoSmithKline

En række af GlaxoSmithKlines største aktionærer efterspørger en ny direktør i den britiske medicinalkoncern og nyt blod i koncernens bestyrelse.

Lederskabet i den britiske medicinalkoncern GlaxoSmithKline er ikke til alles smag, det står klart efter en række af selskabets største aktionærer har efterspurgte ændringer i toppen. Det skriver BioSpace.

Efterspørgslen ledes af London-afdelingen af hedgefonden Och-Ziff Capital Management, som ejer .5 pct. af GSKs aktier og Neil Woodford, som er med i top 20 over de største aktionærer i GlaxoSmithKline. De efterlyser, at GlaxoSmithKline først og fremmest går i gang med at finde en afløser for Andrew Witty, som har været adm. direktør siden 2008, hvor han overtog posten fra Jean-Pierre Garnier.

Aktionærer peger blandt andet på at salget og indtjeningen i GSK er faldet med henholdsvis 6 og 9 pct. siden han overtog roret. Dertil kommer en række skandalesager som har plaget selskabet – blandt andet en kinesisk korruptionsskandale, der kostede 500 mio. dollars, og en sag om ulovlig markedsføring af receptmedicin i USA, som endte med et forlig på 3 mia. dollars.

Men det er ikke kun den adm. direktør som står for skud fra aktionærerne. Och-Ziff ønsker også, at der posen bliver rystet i forhold til sammensætningen af selskabets bestyrelse, så koncernen kan få nyt blod til at medføre forandringer i selskabet.

Lokal satsning i Kina giver godkendelser til GSK og J&J

GSK-vaccine undersøges mod Zika-virus

GSK dropper eksemaftale med schweizisk biotekselskab

Forsiden lige nu

Danmark får første bioteknotering siden 2010

For første gang siden Zealand Pharma gik på børsen i 2010, kommer der nu en dansk bioteknotering. Orphazyme har tirsdag indledt børsprocessen med den såkaldte intention-to-float til fondsbørsen.

Dommer bortkaster J&J-milliarddom

For anden gang på under en uge bliver en dom mod Johnson & Johnson i de såkaldte talkumsager nu omstødt. Denne gang handler det om en dom til 2,5 mia. kr.

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejde med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Leo Pharma-handel og prostatakræftmiddel sikrer Astellas rekordår i Norden

Den japanske medicinalkoncern Astellas Pharma har så godt som fordoblet sin omsætning i Skandinavien og de baltiske lande på et halvt årti. Det skyldes i høj grad prostatakræftmidlet Xtandi, som man lancerede for nogle år siden og netop nu er ved at udvide potentialet for. Samtidig har en stor handel med danske Leo Pharma fordoblet nettoresultatet for Astellas Pharma A/S i det seneste regnskabsår.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier