Lederskabet i den britiske medicinalkoncern GlaxoSmithKline er ikke til alles smag, det står klart efter en række af selskabets største aktionærer har efterspurgte ændringer i toppen. Det skriver BioSpace.

Efterspørgslen ledes af London-afdelingen af hedgefonden Och-Ziff Capital Management, som ejer .5 pct. af GSKs aktier og Neil Woodford, som er med i top 20 over de største aktionærer i GlaxoSmithKline. De efterlyser, at GlaxoSmithKline først og fremmest går i gang med at finde en afløser for Andrew Witty, som har været adm. direktør siden 2008, hvor han overtog posten fra Jean-Pierre Garnier.

Aktionærer peger blandt andet på at salget og indtjeningen i GSK er faldet med henholdsvis 6 og 9 pct. siden han overtog roret. Dertil kommer en række skandalesager som har plaget selskabet – blandt andet en kinesisk korruptionsskandale, der kostede 500 mio. dollars, og en sag om ulovlig markedsføring af receptmedicin i USA, som endte med et forlig på 3 mia. dollars.

Men det er ikke kun den adm. direktør som står for skud fra aktionærerne. Och-Ziff ønsker også, at der posen bliver rystet i forhold til sammensætningen af selskabets bestyrelse, så koncernen kan få nyt blod til at medføre forandringer i selskabet.

  Lokal satsning i Kina giver godkendelser til GSK og J&J

  GSK-vaccine undersøges mod Zika-virus

  GSK dropper eksemaftale med schweizisk biotekselskab