MedWatch

GSK-vaccine undersøges mod Zika-virus

Britiske GlaxoSmithKline er i gang med at undersøge mulighederne for at anvende selskabets vaccineplatform til at behandle den farlige hjerneskadende Zika-virus.

Medicinalselskaberne er tilsyneladende på vej til at gå i aktion mod den hastigt spredende Zika-virus. Mens franske Sanofi, som har udviklet verdens første, godkendte vaccine mod dengue, tidligere har meddelt, at man undersøger mulighederne for at anvende selskabets teknologi mod Zika-virus, melder britiske GlaxoSmithKline sig nu ifølge Reuters også på banen.

Selskabet er i gang med at foretage forundersøgelser for at evaluere, om dets vaccineteknologi er egnet til at behandle Zika-virus, som er blevet forbundet til hjerneskader i tusinder af spædbørn i Brasilien.

Senest har WHO vurderet, at den myggebårne virus er på vej til at spredes over hele Amerika. WHO skønner, at kun Canada og Chile vil gå fri af den frygtede virus, som for langt hovedparten af de smittede er ufarlig, da den alene giver influenzalignende symptomer.

Hvis bæreren er gravid, kan virus føre til misdannelser af babyer, der fødes med for små hoveder. Det kan give mere eller mindre alvorlige hjerneskader.

Statens Serum Institut (SSI) har for nylig opfordret danske kvinder, der er gravide eller ønsker at blive det, at overveje en ekstra gang, om deres tur til regionen er nødvendig.

WHO: Farlig hjerneskadende virus spreder sig

GSK sender Ebola-vaccine til Liberia

EMA rådgiver GSK om Ebola-vaccine

Forsiden lige nu

Her er Novo Nordisks strategi for fremtiden

Novo Nordisk har lagt en plan for den fremtidige vækst i de forskellige dele af sin forretning. Der vil både være fokus på den traditionelle kerneforretning og nye områder, og så har selskabet intensiveret sin jagt på mulige opkøb.

Allergan sagsøgt for at vildlede patentkontor

Endnu engang er amerikanske Allergan havnet i en patenttvist om blockbusteren Restasis. Denne gang handler det dog ikke om selskabets såkaldte ”indianer-finte”, men derimod om vildledning af det amerikanske patentkontor.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier