MedWatch

Lilly indsender hjerte-kar-data for diabetespille

Medicinalvirksomhederne Eli Lilly og Boehringer Ingelheim opruster yderligere på deres diabetesmedicin, Jardiance, og har ansøgt de amerikanske lægemiddelmyndigheder om at tilføje data fra et hjerte-kar-studie til medicinens indlægsseddel.

Den amerikanske medicinalvirksomhed Eli Lilly har ansøgt de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, om at få tilføjet data fra sit hjerte-kar-studie med diabetespillen Jardiance til medicinens indlægsseddel.

Ifølge en meddelelse fra Eli Lilly mandag eftermiddag har FDA kvitteret for modtagelsen og vil nu behandle ansøgningen i den kommende tid.

Eli Lilly og partneren Boehringer Ingelheim annoncerede i september opsigtsvækkende data fra hjerte-kar-studiet med Jardiance. Pillen har som det første diabetesmiddel nogensinde vist sig at reducere risikoen for hjerte-kar-død i diabetespatienter med 38 pct.

Herhjemme ventes Novo senere i år at annoncere data fra et hjerte-kar-studie med diabetesmidlet Victoza.

Forsiden lige nu

NNE henter amerikansk landechef fra Novo

Novo Nordisks ingeniørselskab NNE har fået ny landechef i USA, efter den tidligere landechef sagde op for at blive finansdirektør i den danske allergikoncern ALK. Vedkommende er hentet i Novo-familien.

Lægemiddelstyrelsen er skuffet, men glad for bronzen

Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz er skuffet over, at København ikke skal huse EMA, men også stolt over at have snuppet "bronzemedaljerne". Han påpeger dog også, at der ligger masser af arbejde forude i forbindelse med flytningen af lægemiddelagenturet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier