MedWatch

Valeant-aktien løftes af udsigt til direktør-comeback

Direktøren hos Valeant Pharmaceuticals er i bedring - og det smitter af på aktiekursen.

Aktien i medicinalselskabet Valeant Pharmaceuticals er i god form på Wall Street mandag, efter at selskabets administrerende direktør, Michael Pearson, der er aktuelt er på sygeorlov, har sagt, at han nu er i klar bedring.

Ifølge Bloomberg News har Michael Pearson løftet sløret for sin helbredstilstand i et notat til medarbejderne i selskabet, men timingen for en tilbagevenden til jobbet er dog fortsat usikker.

"Jeg blev uventet indlagt på hospitalet for at modtage behandling for alvorlig lungebetændelse i slutningen af december, og nogle uventede komplikationer resulterede i en længere indlæggelse end ventet," skriver Michael Pearson ifølge nyhedsbureauet.

Men udsigten til, at topchefens helbred altså er i bedring, og at han derfor muligvis snart kan vende tilbage til jobbet, ser ud til at skabe optimisme blandt investorerne mandag, hvor Valeant-aktien stiger med 5,7 pct. til 93,67 dollar efter omkring et par timers handel.

Michael Pearsons sygdom har betydet, at et hold af øvrige ledere i selskabet har stået for den daglige drift, og det har sat endnu mere pres på det i forvejen trykkede selskab, hvor investorerne synes at tvivle kraftigt på fremtidsudsigterne.

Valeant-aktien er blevet mere end halveret siden i sommer, og det har fået Michael Pearson til at love mere gennemsigtighed i selskabets forretningsgange. Derfor er hans sygdom et uheldigt afbræk.

Sygdom kan koste Valeant-topchef mio af dollars

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

MSD's Keytruda fejler i mavekræftstudie

Immunterapien Keytruda fra amerikanske Merck/MSD har ikke kunnet overgå kemoterapi i andenlinjebehandling af patienter med kræft i mave eller spiserør. Lægemidlet blev for få måneder siden godkendt i indikationen i tredje linje.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier