MedWatch

GSK dropper eksemaftale med schweizisk biotekselskab

Britiske GlaxoSmithKline har kastet håndklædet i ringen, når det kommer til FDA godkendelse af en ny eksembehandling udviklet af selskabets schweiziske partner, der nu går glip af trecifret millionbeløb.

Biotekselskabet Basilea, som i sin tid blev udspundet af Roche, har mistet sin partner, når det kommer til at få selskabets eksemmiddel, alitretinoin, godkendt i USA. Dermed går Basilea glip af en betaling på 72 mio. dollars, eller lige knap en halv mia. kr. Det skriver FierceBiotech.

GSK købte de globale rettigheder til midlet tilbage i 2012 for 225 mio. dollars, og i dag bliver alitretinoin markedsført i 29 lande under navnet Toctino. De 29 markedsrettigheder holder GlaxoSmithKline altså stadig fast i, dog melder Basilea, at ledelsen nu har fået muligheden for at generhverve de amerikanske rettigheder.

Hvorvidt selskabet har tænkt sig at gøre brug af den mulighed, eller hvor meget det i givet fald ville koste, melder historien ikke noget om.

Det er den anden dårlige nyhed for Basilea inden for ganske kort tid. Tilbage i december annoncerede selskabet, at man på grund af ugunstige markedsvilkår havde aflyst en planlagt børsnotering i USA, som efter planen skulle indbringe 190 mio. dollars. De penge skulle bruges til at finansiere fase 3-studier med selskabets antibiotikakandidat ceftobiprole, så nu er Basilea på jagt efter en partner til at splitte regningen med.

Schweizisk biotekselskab dropper milliardnotering i USA

Minister: Medicintilskud hviler på solidt grundlag

Leo-rival opruster i USA

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejde med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Biogen får også norsk nej til Spinraza

Prisen på lægemidlet Spinraza er urimelig høj, mener nu også den norske pendant til Medicinrådet, 'Beslutningsforum for nye metoder', der – ligesom Medicinrådet i Danmark – ikke vil anbefale midlet som standardbehandling.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier