Man skal ikke gøre regning uden vært. Det ordsprog har japanske Astellas nu måtte sande. Da virksomheden i november underskrev en aftale om at købe stamcellefirmaet Ocata Therapeutics troede man, at Ocatas aktionærer ville acceptere et bud på 8,5 dollars pr. aktie i løbet af 20 dage. Men en del af aktionærerne har nægtet at godtage prisen og vil have en højere pris, skriver FierceBiotech.

Astellas har nu forlænget sit tilbud indtil 9. februar. Virksomheden havde først troet, at de kunne lukke handlen i december. En deadline de skubbede til torsdag i sidste uge, og nu er den altså så forlænget igen.

Den samlede købssum på 379 mio. dollars – lidt over 2,6 mia. kroner – svarede til en præmie på 79 procent for aktionærerne, da handlen blev bekendtgjort, og ledelsen syntes det var flot for et firma, som har haft en del op- og nedture i sin tid. Ocata Therapeutics, der tidligere hed Advanced Cell Technology har blandt andet flere gange været i vælten, fordi man ofte har kaldt selv de mindste fremgange i sin forskning og udvikling for deciderede gennembrud inden for feltet.

Men en gruppe aktionærer er altså ikke enig med ledelsen og mener, at prisen kan presses længere op. De hævder, at tilbuddet kun sætter pris på Ocatas stamcelledel, mens det ikke tager højde for, at virksomheden også har prækliniske projekter inden for blandt andre autoimmune sygdomme.

Astellas er stadig entusiastisk omkring handlen, har Astellas adm. direktør Yoshihiko Hatanaka udtalt i en pressemeddelelse og han udtaler, at: ”Astellas tilbud repræsenterer et attraktiv tilbud til Ocata aktionærer, og vi ser frem til at lukke købstilbuddet i slutningen af denne udbudsperiode."

  Aktionærer vil blokere Astellas stamcellehandel

  Astellas vil købe stamcellefirma

  Astellas bruger milliarder på allergiplatform