Alt i alt tegner der sig et ganske lukrativt billede for Bavarian Nordic i 2016, og aktien med en markedsværdi på blot 8 mia. kr. handles alt for billigt, da selskabet i stigende grad viser sig som en betydelig global vaccinespiller inden for infektionssygdommene.

Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue, der samtidig fremhæver, at kapitalberedskabet er meget solidt, hvilket vurderes af afgørende betydning.

Ugebrevet sætter et kursmål på 600 kr. på 12- måneders sigt og anbefaler klart køb.

Aktien lukkede fredag i 284 kr. og er faldet 25,9 pct. siden nytår.

"Vi ser fortsat massiv upside i Bavarian Nordic aktien på den lange bane, og vi anbefaler således, at investorerne anvender de seneste ugers kursdyk til at akkumulere i aktien," skriver ugebrevet.

Ugebrevet fremhæver, at den amerikanske hedgefond Kerrisdale, som legede kispus med aktien i foråret og sommeren, per 17. november 2015 stort set havde lukket deres shortposition (fra 2,7 pct. til 0,2 pct.).

"Dette betyder, ganske som vi advarede imod, at Kerrisdale blot var ude i et beskidt stykke arbejde, gående ud på at franarre ikke-kyndige biotekinvestorer deres aktier," således at Kerrisdale kunne lukke deres shortposition til den mest fordelagtige kurs.

Emissionsplaner i USA tyder på stigende efterspørgsel

Emissionsplaner i USA efter noteringen af ADR'er tyder ifølge ugebrevet på, at der eksisterer en ganske voldsom efterspørgsel efter flere Bavarian Nordic aktier.

"Vi tror derfor, at det ender med at emissionen gennemføres til et ganske attraktivt kursniveau (formentlig omkring 300 kr./aktie). Dette vil bringe Bavarian Nordics samlede kapitalberedskab op omkring 2,2 mia. kr., hvilket er vigtigt i forhold til at skabe langtidsholdbar merværdi i selskabet," skønner ugebrevet.

På pipelinefronten vil fokus i 2016 ifølge ugebrevet være på infektionsdivisionen, da Ebola-programmet med MVA-BN Filo her vil blive færdiggjort (fase III), og tilsvarende er der mulighed for, at Imvamnue-programmet i USA færdiggøres.

Desuden ventes der "ganske sandsynligt" nye kommercielle ordrer for både Imvamnune og MVA-BN Filo samt fase II-studier med henholdsvis CV-301 i lungekræft, med MVA-BN Brachyury i solide kræftformer og med påbegyndelse af RSV-vaccinen med potentiel værdiskabelse til følge.

  Bavarian Nordic vil foretage aktiesplit

  Bavarian vil selv

  Bavarian vil hente kapital i USA